+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Silnik ASZ 2006 r ubytek płynu i para z tyłu silnika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Silnik ASZ 2006 r ubytek płynu i para z tyłu silnika  (Przeczytany 1952 razy)
dyzioool Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBIZA 6L FR 2006 ASZ

« Czwartek, 04.02.2016, 20:34:59 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Tematu o podobnym problemie nie znalazłem więc zakładam nowy.
Do rzeczy:
kilka dni temu wymieniłem termostat, niestety mechanik się nie postarał bo nic to nie dało, po rozebraniu okazało się że w termostacie zacięty jest zacięty jakiś plastikowy odłamek, po montażu kolejnego wszystko było ok.
przedwczoraj pierwszy raz zauważyłem po ostrzejszej jeździe już na postoju parę z pod maski i leci z tyłu silnika towarzyszy temu duży ubytek płynu. który ląduje na osłonie pod silnikiem po stronie kabiny. Problem jest taki że nie jestem w stanie stwierdzić skąd wydostaje się płyn w takich ilościach. do tej pory wymieniłem króciec po prawej stronie silnika w którym jest czujnik temp oraz sprawdzona została chłodniczka spalin przed zaworem egr. uszczelkę pod głowicą również biorę pod uwagę ale w zbiorniku nie ma oleju ani w oleju płynu, moc jest cały czas bez zmian, z tłumika żadnych białych dymków, w układzie jest małe ciśnienie ale chyba takie powinno być, chyba że się mylę, no i jeszcze taki cienki wężyk z małego obiegu krótkie kolanko. przy okazji sprawdzania wyczyściłem kolektor dolotowy oraz zawór egr.
proszę o pomoc
kronvwservice Mężczyzna
Świeżak

Samochód: alhabra 2011 2,0TDI

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 07.02.2016, 09:17:03 - NIEPRZECZYTANA »

Zmień mechanika , bo z opisu nikt nie powie skąd leci płyn
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Silnik ASZ 2006 r ubytek płynu i para z tyłu silnika
Skocz do: