Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: czujnik ciśnienia barometrycznego,brak reakcji na pedał gazu  (Przeczytany 3099 razy)
RafikCordi Mężczyzna
Świeżak

Samochód: CORDOBA, 2001 1.4 16V

« Piątek, 15.01.2016, 17:07:46 - NIEPRZECZYTANA »

witam
mam problem z moją cordobą 2001r 75km, auto odpala normalnie po kilku minutach kiedy wchodzi na większe obroty odcina gaz silnik chodzi ale nie reaguje na pedał gazu i świeci się EPC, restart i odczekanie ok 15sekund i można jechać dalej i wszystko jest ok jeżeli auto nie osiąga zbyt wysokich obrotów ponieważ w tym momencie dokładnie się to zaczyna dziać
(ale nie za każdym razem)
kilka dni temu mechanik podpiął pod kompa i wyswietliło się jakieś info:błędy w kolektorze dolotowym powietrza coś w tym stylu) wymieniliśmy dziś cały kolektor ssący na inny wraz z czujnikiem sytuacja nie przyniosła pozytywnego efektu: ale tym razem wyświetla inny błąd nr:17961 czujnik ciśnienia barometrycznego kolektora-przerwa
drugi błąd:BRAK OPISU NR:0300A301
od 2tygodni nie potrafię zlokalizować w czym jest problem a mechanik sam już nie wie co się dzieje, więc bardzo proszę o pomoc
z góry dziękuję
pozdrawiam
Rafał
« Ostatnia zmiana: Piątek, 15.01.2016, 17:14:51 wysłane przez RafikCordi » Zapisane
yunyor Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat cordoba 1996 1.4 benzyna

« Odpowiedz #1 - Piątek, 15.01.2016, 20:18:30 - NIEPRZECZYTANA »

witam. przepraszam ze pisze tutaj ale nic konkretnego nie znalazlem na moj temat. mam cordobe 1,4 96 rok, od pewnego czsu auto nie ma mocy. osiaga miedzy 80 a 100 km/h i ani kilometra wiecej. im bardziej wilgotno tym wolniej jedzie. bylem na komputerze ale nie pokazalo zadnego bledu, na innym forum pisalo ze moze to byc sonda lambda ale wydaje mi sie ze to nie ona jest przyczyna bo auto pali bardzo malo byny a tam bylo tez napisane ze jak lambda padnieta to duzo pali (nie wiem jak sprawdzic lambde czy dobra) macie moze jeszcze jakies pomysly gdzie szukac przyczyny??
Mixer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: GT TDI +

« Odpowiedz #2 - Piątek, 15.01.2016, 22:29:47 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: yunyor
witam. przepraszam ze pisze tutaj ale nic konkretnego nie znalazlem na moj temat. mam cordobe 1,4 96 rok, od pewnego czsu auto nie ma mocy. osiaga miedzy 80 a 100 km/h i ani kilometra wiecej. im bardziej wilgotno tym wolniej jedzie. bylem na komputerze ale nie pokazalo zadnego bledu, na innym forum pisalo ze moze to byc sonda lambda ale wydaje mi sie ze to nie ona jest przyczyna bo auto pali bardzo malo byny a tam bylo tez napisane ze jak lambda padnieta to duzo pali (nie wiem jak sprawdzic lambde czy dobra) macie moze jeszcze jakies pomysly gdzie szukac przyczyny??
Tak jakby chodziło na trzy gary...do sprawdzenia kompresja czy jest prawidłowa, możliwe że kat Ci się zapchał i wydmuchało Ci gumki na zaworach...

Cytat: RafikCordi
witam
mam problem z moją cordobą 2001r 75km, auto odpala normalnie po kilku minutach kiedy wchodzi na większe obroty odcina gaz silnik chodzi ale nie reaguje na pedał gazu i świeci się EPC, restart i odczekanie ok 15sekund i można jechać dalej i wszystko jest ok jeżeli auto nie osiąga zbyt wysokich obrotów ponieważ w tym momencie dokładnie się to zaczyna dziać
(ale nie za każdym razem)
kilka dni temu mechanik podpiął pod kompa i wyswietliło się jakieś info:błędy w kolektorze dolotowym powietrza coś w tym stylu) wymieniliśmy dziś cały kolektor ssący na inny wraz z czujnikiem sytuacja nie przyniosła pozytywnego efektu: ale tym razem wyświetla inny błąd nr:17961 czujnik ciśnienia barometrycznego kolektora-przerwa
drugi błąd:BRAK OPISU NR:0300A301
od 2tygodni nie potrafię zlokalizować w czym jest problem a mechanik sam już nie wie co się dzieje, więc bardzo proszę o pomoc
z góry dziękuję
pozdrawiam
Rafał

Sprawdz sobie kody błędów tutaj może to coś pomoże
http://www.instrukcja.pl/i/kody_bledow_vag

Potrzebujesz Mechanika w Trójmieście ? Pisz a Pomogę 
RafikCordi Mężczyzna
Świeżak

Samochód: CORDOBA, 2001 1.4 16V

« Odpowiedz #3 - Piątek, 15.01.2016, 23:53:27 - NIEPRZECZYTANA »

dziękuję bardzo. zgodnie z  instrukcją kod błedu to:Czujnik MAP, BARO - zła wartość > słaby przepływ dolotu, wydechu, zawór EVAP, przewod
co to może oznaczać?
pozdrawiam
yunyor Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat cordoba 1996 1.4 benzyna

« Odpowiedz #4 - Sobota, 16.01.2016, 13:07:06 - NIEPRZECZYTANA »

Mixer wielkie dzieki. jesli te gumki na zawirach sa wydmuchane to mozna je naprawic czy trzeba nowe kupic? jesli nowe to wiesz moze ile kosztuja takie?? pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» czujnik ciśnienia barometrycznego,brak reakcji na pedał gazu
Skocz do: