+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Moduł komfortu , domykanie szyb
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4 ... 12   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Moduł komfortu , domykanie szyb  (Przeczytany 219714 razy)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #15 - Środa, 31.05.2006, 14:39:17 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Queue"
moduł ten odpowiada z wygaszenie świateł po zamknięciu samochodu.
Jakich? wszystkich?
Wyglada na to ze podlaczenie tego bedzie bardzo skomplikowane bo pewnie ciezko zdobyc schemat. Dalej proponuje cos uniwersalnego z allegro  ;-)

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Queue
Użytkownik

Samochód: Cordoba, 2001, 1.4 MPI

« Odpowiedz #16 - Środa, 31.05.2006, 14:53:04 - NIEPRZECZYTANA »

Tych zewnętrznych :-)

Podejrzewam, że może  być lipa z instalacją bo może ona wykazywać pewne braki :-)

CORDOBA 1.4 MPI 8V 2001 AUD

4 x AIRBAG, CLIMATRONIK + LCD, ABS
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #17 - Środa, 31.05.2006, 15:23:39 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Queue"
Tych zewnętrznych  

A to ciekawe :neutral:  i jednoczesnie porabane - jak siadzie ten modul to ciekawe jaki cyrk bedzie w samochodzie  :satan:
Instalacja bedzie naprawde ciezka!

heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #18 - Środa, 31.05.2006, 19:54:56 - NIEPRZECZYTANA »

A jakbym chciałzostawić auto w ciemnym miejscu na postojówkach w nocy?? :(

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #19 - Środa, 31.05.2006, 20:23:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "heartless"
A jakbym chciałzostawić auto w ciemnym miejscu na postojówkach w nocy??  

To pewnie da sie jakos to obejsc... moze wlacznik jest inny i sie go przelacza w inne miejsce niz pozycje i wtedy swieci  :ok:  (w focusie przekraca sie w lewo na postajawe a reszta: pozycje, mijania, halogeny sa jak u nas w seatach - w prawo)

heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #20 - Środa, 31.05.2006, 20:42:11 - NIEPRZECZYTANA »

No proszę.. całe życie się człowiek uczy  :ok:

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Kobi07
Użytkownik

« Odpowiedz #21 - Czwartek, 01.06.2006, 06:29:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raby"
...moze wlacznik jest inny i sie go przelacza w inne miejsce niz pozycje...

Nie sadze bo nie widzialem takich przelacznikow (model 2000, ale takie same maja polwki, octavie, audiki itp i tez nie bylo) ale moge sie mylic. Moze chodzi o cos innego u mnie jest tak ze jak mam wlaczone swiatla mijania i wylacze kluczyk i go wyjme to automatycznie swiatla sie przelanczaja na postojowe mimo ze przelacznik jest na mijania... Czy mam modul komfortu nie wiem, jak przekrecam kluczyk w zamku i trzymam te 2-3 sekundy to nic sie nie domyka ale mam rozwalony zamek i ciezko sie go przekrecic i trzeba go rozruszac wiec moze cos nie styka. VAGa nie mam.

P.S. Wlasnie ostatnio sparwdzalem po info z forum ze ten modul dziala tylko po przekreceniu kluczyka w zamku, wiec (bylo juz ciemno i parkuje na trawie) wstadzilem kluczyk i krece... nic... po kilku probach zamek sie rozruszal i centralny sie zamknol ale szyby sie nie podomykaly. Wiec wyciagm... odpowiednia pozycja i wyjmuje... ciezko ale mocniej i kluczyk sie rozpolowil. Polowa w zamku, polowa w rece. Poskladalem i spac... Rano jak nigdy zaspalem i ogien... Wsiadam, odpalam i brum brum brrrr cisza. Brum brum cisza  :mrgreen: . Mowie no to ch... Immo wylecial. Schylilem sie nad trawa, patrze i mysle "zajebiscie" wsadzilem reke w trawe i za pierwszym razem go znalazlem  :mrgreen:  a jest cienszy nic zapalka i na dlugosc moze z 7mm. Normalnie fart na maksa...
Queue
Użytkownik

Samochód: Cordoba, 2001, 1.4 MPI

« Odpowiedz #22 - Czwartek, 01.06.2006, 10:10:22 - NIEPRZECZYTANA »

Po prostu jesteś mega szukaczem :-)

CORDOBA 1.4 MPI 8V 2001 AUD

4 x AIRBAG, CLIMATRONIK + LCD, ABS
Kobi07
Użytkownik

« Odpowiedz #23 - Piątek, 02.06.2006, 07:27:23 - NIEPRZECZYTANA »

Chyba mega farciazem... do pracy zdazylem  :ny:
wrhz
Gość

« Odpowiedz #24 - Czwartek, 10.08.2006, 09:35:28 - NIEPRZECZYTANA »

Witam mam takie pytanko czy moja ibiza powinna miec domykanie szyb bo wcisnieciu pilocika w kluczyku bo zauwazylem taki myk ze jak zamykam recznie samochod i jes szyba otwarta przytrzymuje go przekreconego to szyba sie zamyka czy z pilota jest tez jakas taka opcja probowalem przytrzymac guzik zamykania ale syzba nie zamyka sie pozdro :pub:
« Ostatnia zmiana: Piątek, 20.11.2009, 16:26:24 wysłane przez raby » Zapisane
eX Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #25 - Czwartek, 10.08.2006, 12:27:25 - NIEPRZECZYTANA »

to zalezy czy centralka auto alarmu zostala wypozazona w opcje domykania szyb i szyberdachu

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #26 - Niedziela, 13.08.2006, 10:22:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "wrhz"
Witam mam takie pytanko czy moja ibiza powinna miec domykanie szyb bo wcisnieciu pilocika w kluczyku bo zauwazylem taki myk ze jak zamykam recznie samochod i jes szyba otwarta przytrzymuje go przekreconego to szyba sie zamyka czy z pilota jest tez jakas taka opcja probowalem przytrzymac guzik zamykania ale syzba nie zamyka sie pozdro :pub:

Coś mi się wydaję, że w instrukcji obsługi napisali, że domykanie szyb działa tylko z kluczyka...
Żeby działało z pilota, to trzeba dołożyć dodatkowo alarm, który steruję tą funkcją  :hmm:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
erixon
Gość

« Odpowiedz #27 - Niedziela, 13.08.2006, 16:54:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "wrhz"
mam taka sama ibize z centralnym zamkiem i fabrycznym alarmem, podpowiesz jak konkretnie ty domykasz z "kluczyka" szyby?
Rafal32
Gość

« Odpowiedz #28 - Niedziela, 13.08.2006, 23:26:30 - NIEPRZECZYTANA »

w standarcie pilot nie umożliwa domykania szyb, można to tylko robić z kluczykiem w zamku.
Do erixon'a centralny i alarm nie jest równoznaczny z posiadaniem  funkcji domykania szyb, wydaje mi sie że to był dodatkowy bajer.Aczkolwiek w instrukcji jakoś tak pokrętnie napisali jakby każde auto z centrlanym miało taką opcję. Umnie niestety nie ma  :?
Jak sprawdzić:włożyć kluczyk do zamka w drzwiach i przekręcić w pozycję zamykania,przytrzymać 2 sek i jeśli szyby się nie domkną,znaczy sie nie ma tej funkcji lub została utracona w wyniku odłączenia akumulatora.
Można ją przywrócić tak:
-włożyć kluczyk do stacyjki i przekręcić do pozycji zapłonu
-całokowicie zamknąc okna.Unieśc przednią część klawisza w drzwiach kierowcy i przytrzymać ok 1 sek.Następne otworzyć okna i przytrzymać kllawisz ponad 1 sek
Z moich obserwacji wynika ze funkcję domykania mają te auta które są wyposażone w  przyciski zamykania szyb o dwóch położeniach roboczych. Aczkolwiek to nie musi być do końca prawdą.
I jeszcze jedna sprawa,wydaje mi sie że kiedyś ktoś sugerował że za ten bajer jest odpowiedzialny moduł komfortu taki jak ten
http://www.allegro.pl/item120563737_vw_skoda_seat_audi_modul_komfortu.html
sam bym chętnie to nabył ale nie wiem gdzie to wpiąc i czy w każdym aucie zadziała.
Może ktoś ma wiedzę na ten temat?
erixon
Gość

« Odpowiedz #29 - Środa, 16.08.2006, 15:27:46 - NIEPRZECZYTANA »

a na czym polega dzialanie tego modulu komfortu?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 12   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Moduł komfortu , domykanie szyb
Skocz do: