+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Moduł komfortu , domykanie szyb
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Moduł komfortu , domykanie szyb  (Przeczytany 219716 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
starfire Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.6 1F ABS

« Odpowiedz #30 - Czwartek, 17.08.2006, 19:18:41 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

WLasnie ejstem okropnie zly bo nie zdarzylem na zlot moich ziomkow przez durne domykanei szyb WRR

ale do rzeczy, czy ktokolwiek wie lub ktokolwiek widzial co to funckja KOMFORT w ibizie?
Dodam ze z tego co sie juz zorientowalem jest to jakis ukladzik powodujacy ze kupujac alarm z sygnalem 30 sekund mamy automatycznie domykanie szyb. I teraz pytanie czy ktos wie gdzie toego szukac albo cos wiecej moze powiedziec na ten temat?

Czyt ktos montowal DODATKOWY modul domykania szyb? Zamontowalem to to dzis ale nie dziala... po chwili zastanowienia doszedlem do wniosku ze nie ma prawa dzialac bo :
- modul domyka szyby podajac + lub - na silnik super... ale silnik po wyjeciu kluczyka nie dostaje ani + ani - wiec podajac tylko jedno z nich nie podniesiemy szyb...

Ktos to przeskoczyl ?

Pozdrawiam
Starfire
Krzysiek_RW Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBI

« Odpowiedz #31 - Czwartek, 17.08.2006, 21:59:31 - NIEPRZECZYTANA »

pewnie sterownik od szyb ma + ze stacyjki i po wyl jej nie ma prawa działać trzeba go wpiąc "bezpośrenio" pod stały +

ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #32 - Czwartek, 17.08.2006, 22:20:14 - NIEPRZECZYTANA »

...u mnie to działa tak, że po wyłączeniu stacyjki jeszcze przez dziesięć minut można sterować szybami...

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #33 - Czwartek, 17.08.2006, 22:28:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ro-dan"
...u mnie to działa tak, że po wyłączeniu stacyjki jeszcze przez dziesięć minut można sterować szybami...

Przez 10 minut lub do czasu otworzenia drzwi, czy tylko 10 minut :?:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #34 - Czwartek, 17.08.2006, 22:31:41 - NIEPRZECZYTANA »

przez dziesięć minut (niezależnie od tego co robię z dzrwiami) a później po ponownym przekręceniu kluczyka w stacyjce

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #35 - Czwartek, 17.08.2006, 22:47:39 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ro-dan"
przez dziesięć minut (niezależnie od tego co robię z dzrwiami) a później po ponownym przekręceniu kluczyka w stacyjce

Bo u mnie jest:
Po wyłączeniu zapłonu mechanizm sterowania szybami bocznymi funkcjonuje nadal przez najbliższe około 10 minut lub do czasu otwarcia drzwi kierowcy bądź pasażera.

Dlatego pytam...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #36 - Piątek, 18.08.2006, 19:10:48 - NIEPRZECZYTANA »

hmmm
Można ją przywrócić tak:
jest to dość ciekawe. ale nie sądze żeby to bylo tak łatwe. ja mam moduł komfortu ale gdzieś mi własnie domykanie wcieło. problem może być jak z programowaniem kluczyka, że 50 razy robiłem cały czas tak samo i nic ... dopiero za 51 załapało. więc jak by ktoś miał dokładniejszy opis przywrócenia tej funkcji to byłbym wdzięczny.
Rafal32
Gość

« Odpowiedz #37 - Piątek, 18.08.2006, 21:24:33 - NIEPRZECZYTANA »

zacytowałem to za instrukcją,dokładnie tak to opisano.Ale czy działa to nie wiem
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #38 - Piątek, 18.08.2006, 21:29:49 - NIEPRZECZYTANA »

aż będe musiał zajrzeć do swojej. choć w sumie mało kiedy otwieram szyby bo jest klima więc nie jest to tak upierdliwe jak np brak sterowania centralnym z pilota. w razie czego da się bez tego życ. no ale skoro jest to czemu miałbym nie korzystać z tego.
stary00
Świeżak

« Odpowiedz #39 - Czwartek, 24.08.2006, 22:48:15 - NIEPRZECZYTANA »

a ja sprawdziłem w swoim toledo i tez mam ten bajer z domykaniem szyb z kluczyka (choć po głębszym zastanowieniu to nie wiem do czego to może być przydatne, ale cieszy). może ktoś zna inne ciekawe opcje takiego modułu komfort. bo chyba nie odpowiada on tylko za domykanie szyb. a co do programowania kluczyka to mi zadziałało za 1 razem.
Atom
Świeżak

« Odpowiedz #40 - Piątek, 25.08.2006, 20:57:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "stary00"
a ja sprawdziłem w swoim toledo i tez mam ten bajer z domykaniem szyb z kluczyka (choć po głębszym zastanowieniu to nie wiem do czego to może być przydatne, ale cieszy). może ktoś zna inne ciekawe opcje takiego modułu komfort. bo chyba nie odpowiada on tylko za domykanie szyb. a co do programowania kluczyka to mi zadziałało za 1 razem.

Latem mozna wykorzystac ta funkcje do przewietrzenia auta przed wejsciem do srodka :) Po przekreceniu kluczyka w druga strone i przytrzymaniu otwieraja sie wszystkie szyby  :mrgreen:
stary00
Świeżak

« Odpowiedz #41 - Piątek, 01.09.2006, 21:40:53 - NIEPRZECZYTANA »

no kurde sprawdzalem i mi w druga strone nie dziala.
Asree
Gość

« Odpowiedz #42 - Wtorek, 05.09.2006, 23:34:18 - NIEPRZECZYTANA »

Gdzie jest montowany ten moduł ? Da sie go zobaczyć tak poprostu czy trzeba rozebrać pół auta, albo jechać do serwisu na kompa ?
DAMiANO Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #43 - Sobota, 12.05.2007, 20:21:40 - NIEPRZECZYTANA »

Witam!
Ja mam trochę inny problem. Mam w mojej Ibi funkcję komfort ale qrcze nie działa domykanie szyb po zamknięciu auta za pomocą pilota, natomiast jak zamknę auto kluczykiem to szyby się domykają, ktos wie może w czym tkwi problem?

Pozdro! :pub:

KRYCHOL Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza ASV sport 2001

« Odpowiedz #44 - Sobota, 12.05.2007, 21:03:22 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "DAMiANO"
Witam!
Ja mam trochę inny problem. Mam w mojej Ibi funkcję komfort ale qrcze nie działa domykanie szyb po zamknięciu auta za pomocą pilota, natomiast jak zamknę auto kluczykiem to szyby się domykają, ktos wie może w czym tkwi problem?

Pozdro! :pub:

ja mam tak samo ale to chyba dla nas zadne pocieszenie  ;-)
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Moduł komfortu , domykanie szyb
Skocz do: