+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» wymiana centralki zamka
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wymiana centralki zamka  (Przeczytany 9197 razy)
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: cordoba, 1999, 1.6

« Piątek, 30.01.2015, 13:24:30 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
mam cordobe 1 z 99 roku chciałbym wymienić centralke od zamków Ale za bardzo nie wiem gdzie jej szukać. W międzyczasie wyszło że będę miał sporo części z seata Toledo i tu moje pytanie czy jeśli bym przełożył centralke z Toledo do mojej cordoby to czy działałac?
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #1 - Piątek, 30.01.2015, 13:55:17 - NIEPRZECZYTANA »

99r ,ale to duznacznie można przeczytac czy model do 99r,; czy juz model 99-02 czyli polift?
Przedlift mial centralny podcisnieniowy, a polift elektryczny, bez przewodow podcisnienia.

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Piątek, 30.01.2015, 15:33:26 - NIEPRZECZYTANA »

zamki pneumatyczne chyba bo wydają taki dłuższy dźwięk jak się zamyka.. Toledo z którego będę brał centralke jest z 98 roku i też ma pneumatyczne zamki. ogólnie w środku wyglądają niemal identycznie...
 wrzucę linki ze zdjęciami samochodów:

www.chceauto.pl/seat-cordoba-16-75km-1999-53386/

www.chceauto.pl/seat-toledo-16-100km-1998-4452/

głównie chce wiedzieć gdzie te centralki są w nich i czy wogole ta zamiana zadziała bo akurat w Toledo i pilot i centralka działała...
« Ostatnia zmiana: Piątek, 30.01.2015, 16:37:25 wysłane przez rafas92 » Zapisane
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Piątek, 30.01.2015, 17:56:20 - NIEPRZECZYTANA »

Masz Cordobe przed 99r, pompka centralnego pewnie jak w ibizie, czyli w bagazniku. Zobacz na obudowie/naklejce pompki jakie masz numery, zobacz tez numery z pompki z toledo i popatrz w google cos moze wyskoczyc ze ktos juz sie pytal czy jedna zamiast drugiej da sie zalozyc. Ale bardzo mozliwe ze beda ze soba zamienne:)

rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Piątek, 30.01.2015, 18:37:40 - NIEPRZECZYTANA »

Ale co ma pompka do otwierania z pilota? z kluczyka zamki otwierają się dobrze. chodzi tylko o to żeby zamiast z kluczyka otwierać z pilota. stąd pomysł na podmiane z Toledo do cordoby. Wiec czy to wypali i gdzie jest sterownik który trzeba podmienić?
« Ostatnia zmiana: Piątek, 30.01.2015, 18:45:49 wysłane przez rafas92 » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #5 - Piątek, 30.01.2015, 18:44:49 - NIEPRZECZYTANA »

kup uniwersalny sterownik bo te ori sa wadliwe i wiecznie problemy z pilotami

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #6 - Piątek, 30.01.2015, 18:48:20 - NIEPRZECZYTANA »

ten z Toledo już ładne 8 lat chodził bez zarzutu... gdyby się zawór nie urwał to pewnie dalej by samochód jeździł... sam sterownik działa nadal.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #7 - Piątek, 30.01.2015, 19:07:32 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: rafas92
ten z Toledo już ładne 8 lat chodził bez zarzutu...
a za 2 dni moze pasc pilot i co z nim zrobisz?
Poczytaj ile osob ma problemy z tymi pilotami :-X
no i za ile go masz?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #8 - Piątek, 30.01.2015, 19:32:21 - NIEPRZECZYTANA »

Mam za Free, piloty dwa i centralke. I wogole wsio co mi się uda wyciągnąć z  tego Toledo przez jeden dzień. Samochód po poważnej usterce silnika która wyklucza naprawe... Moje pytanie gdzie jest ta centralka?
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

« Odpowiedz #9 - Piątek, 30.01.2015, 23:05:01 - NIEPRZECZYTANA »

rafas92, masz w ibizie i toledo kluczyk ktorym otwierasz drzwi/odpalasz i w nim sa wkomponowane dwa przyciski. Czy masz osobne piloty dowieszone do kluczyka? Pompka do centralnego ma to, ze to ona otwiera/zamyka drzwi/auto. A to juz baaardzo dawno bylo i moge sie pomylic, bo kiedys z kims przekladalem pompke i kluczyki byly wmieniane i centralny z pilota w drugim aucie zadzialal. Ale kluczyk mial oryginalnie wbudowane przyciski.
Jesli masz dokladane piloty, to nie jest oryginalne i gdzie jest centralnka od tych pilotow to wie osoba ktora to montowala.

rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #10 - Piątek, 30.01.2015, 23:25:30 - NIEPRZECZYTANA »

Fakt. W cordobie mam przyciski wkomponowane w kluczyk...a w Toledo są dwa piloty. Na każdym są 3 przyciski, ale otwiera się jednym. Stymze jak się zamknie pilotem a otworzy kluczykiem to nie da się odpalić samochodu.... Czyli mogę tylko liczyć że jest w tym samym miejscu co oryginał? No dobrze. Ale gdzie mam szukać jeśli ten co założył wyjął stara i wsadził nową?
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

« Odpowiedz #11 - Niedziela, 01.02.2015, 00:24:20 - NIEPRZECZYTANA »

Hmm a więc wynikało by, że w Cordobie masz centralny zamek z pilotem oryginalnym, tylko on nie dziala. A więc spróbuj go zakodować, bo myślę, że baterię to masz chyba ok? A Toledo, ma dokładana uniwersalną centralke, to musiał byś ją znaleść. Ale jak znajdziesz i poodcinasz przewody, to potem będziesz siedział i główkował który przewód podpiąć u siebie w Cordobie.
Pompki od centralnego powinny być w bagażniku bodajże, znajdź je i podaj z nich numery. Oba auta maja te pompki, bo bez nich centralny by w ogóle nie działał, z tą różnicą, że toledo jeszcze ma do tego dołożony jakiś sterownik centralnego z pliota, a w Cordobie masz oryginał, który tak się nie psuje jak w Leonie, chociaz piloty sa te same z wyglądu.

rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #12 - Niedziela, 01.02.2015, 21:22:21 - NIEPRZECZYTANA »

Na tym polega problem właśnie że pilot z cordoby to już trup... Był u elektronika Ale ten stwierdził że jest uszkodzenie obwodu jakiegoś i nie ma możliwości naprawy tego już... Dlateg. Myslalem że jak przełożeni centralki to i pilota będę mógł uzywac tego z Toledo
 ale nie jestem w Toledo jej znalezc... pozostaje porostu kupno uniwersalnego sterownika i założenie go w cordobie....

Napisano: Niedziela, 01.02.2015, 11:15:59

Centralki nie znalazłem. Więc porzucilem ten pomysł. Toledo jutro odjeżdża na lawecie na zlom :'(  niestety jak sie zawór urwie i zrobi dziurę w tłoku to już nie ma zmiłuj...
temat do zamknięcia.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 01.02.2015, 21:23:25 wysłane przez rafas92 » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» wymiana centralki zamka
Skocz do: