Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zablokowany zamek Seat Ibiza 2002  (Przeczytany 3361 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
megamarcel Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Fiat Seicento

« Czwartek, 06.11.2014, 21:35:34 - NIEPRZECZYTANA »

Dzień dobry,
przymierzam się do kupna Seata Ibizy III. Osoba uprzednio korzystająca z auta otwierała je przy użyciu pilota. Dzisiaj przy oględzinach okazało się, że po włożeniu kluczyka do zamka w drzwiach nie da się nim przekręcić, ani w lewo, ani w prawo. W przypadku zaniku prądu otwarcie auta będzie niemożliwe. Czy ktoś się kiedyś z czymś takim spotkał? Być może wystarczy psiknąć WD40, albo zwilżyć oliwą, ale boję się, że niezbędna będzie interwencja ASO. Jeśli tak, to ile to może zakosztować?
Pozdrawiam
M
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Piątek, 07.11.2014, 08:05:30 - NIEPRZECZYTANA »

moze klucz nie pasuje, podjedz do kogos od zamkow a nie aso

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Stan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo '96, 1.9D

« Odpowiedz #2 - Piątek, 07.11.2014, 12:21:33 - NIEPRZECZYTANA »

Witaj. Mam toledo. U mnie mam podobnie, tzn. Otwieram tylko z piulota. klucz od drzwi niedziała. W tej wersji kupiłem od poprzednika. Nie wnikałem w szczegóły dlaczego. Papiery miał dobre i tyle. Wazne że przy zakupie miał dwa komplety kluczyków z pilotem. Jest kłopot kiedy w zimie padnie akumulator. Tak jak zauważyłes kłopot z wejściem. Ja radzę sobie w ten sposób że na zimę nawszelki wypadek rozłączam zamykanie bagażnika z pilota. Zamykam go kluczykiem. Tam klucze działają.

stan
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #3 - Piątek, 07.11.2014, 20:57:04 - NIEPRZECZYTANA »

na 90%w obu przypadkach nieużywane wkładki się zazieleniły, rozebrać zamoczyć w oddrdzewiaczu lub innj ropie na noc, wyczyścić, rozruszać i złożyć w odwrotnej kolejności.
a na przyszłość co jakiś czas używać kluczyka a jak zacznie ciężko kręcić to wpisikać odrdzewiacza.

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Zablokowany zamek Seat Ibiza 2002
Skocz do: