+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Silnik traci moc
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Silnik traci moc  (Przeczytany 1578 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KushKushBabyy Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 2001 1.4 MPi

« Poniedziałek, 13.10.2014, 13:12:49 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkich użytkowników forum :)
 Kupiłem całkiem niedawno Seata Ibizę 1.4 MPi z 2001r. Przez jakieś dwa tygodnie od kupna sprawował się wręcz idealnie i nie miałem z nim problemu. Byłem bardzo zadowolony z kupna. Ostatnio jednak pojawił się problem w czasie jazdy. Wracałem do domu i samochód zaczął mi dziwnie pracować, tzn głośniej i stracił kompletnie na mocy. Pracował tak samo i na benzynie i na LPG. Dotarłem do domu i postawiłem go w garażu na jakiś czas. Za ok godzinę przyszedłem i spróbowałem ponownie go odpalić. Okazało się że na tamten czas było już wszystko w porządku. Jednak ostatnio musiałem jechać w dłuższą trasę  i znów przytrafiło mi się ponownie to samo. Zjechałem na pobocze i odczekałem chwilę i próbowałem go ponownie odpalić. Miałem z tym problem. Po kilku próbach uruchomienia silnika udało się go uruchomić lecz zapaliła się kontrolka od diagnostyki silnika. Przejechałem ok 15 km i znów silnik zaczął dziwnie buczeć i stracił na mocy. Kiepsko znam się na autach i dlatego zwracam się z pytaniem do was. Co mu dolega ? Z góry dziękuję za pomoc :)
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 13.10.2014, 13:42:10 wysłane przez KushKushBabyy » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Silnik traci moc
Skocz do: