+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Pytanie o przekaźnik.
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o przekaźnik.  (Przeczytany 1845 razy)
krzyu Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba Vario 1.9 TDI ASV

« Wtorek, 23.09.2014, 01:06:21 - NIEPRZECZYTANA »

Witam serdecznie. Posiadam Seata Cordobę Vario 1.9 TDI ASV 110km 2000r. Od pewnego czasu mam mały problem z jednym przekaźnikiem.  Tak ten przekaźnik wygląda: http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/46/18/59/04/4618590478. Problem polega na tym że czasami jak przekręcę kluczyk to owy przekaźnik zaczyna dziwnie brzęczeć. Wtedy samochód nie chce zapalić oraz nie można połączyć się komputerem silnika poprzez interfejs VAG. Na razie pomaga rozebranie przekaźnika i delikatne poruszanie nim. Wtedy przestaje brzęczeć i silnik normalnie zapala. Chcę wymienić ten przekaźnik. Na allegro udało mi się znaleźć taki sam. A może mi ktoś napisać od czego ten przekaźnik jest?
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 23.09.2014, 07:40:29 - NIEPRZECZYTANA »

Na przekaźniku powinien być napisany numer. A skoro nie ma, to zapewne był wymieniany. Najprawdopodobniej to przekaźnik 109 odpowiadający za elektrykę silnika. Wymień na nowy, bo taka naprawa może skończyć się tym, że ci podczas jazdy stanie silnik.

krzyu Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba Vario 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 23.09.2014, 11:38:26 - NIEPRZECZYTANA »

No właśnie nie ma numeru. Ten mój wygląda dokładnie tak samo jak ten co pokazałem na zdjęciu w pierwszym poście. Teraz nie wiem czy mam kupić taki sam jak mam w samochodzie czy oryginalny przekaźnik jest jakiś inny. Tak mi się wydaje że to będzie 109 ponieważ nie mam innego 109 w konsoli z przekaźnikami. A może mi ktoś podać symbol oryginalnego przekaźnika 109 pasującego do cordoby?
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Pytanie o przekaźnik.
Skocz do: