Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zaprogramowac zamek centralny w Ibizie 96 ?  (Przeczytany 153012 razy)
Arekator Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza, 95, 1.4i

« Odpowiedz #90 - Niedziela, 24.01.2010, 13:17:56 - NIEPRZECZYTANA »

Zgadłeś, półpełne, wyposażenie raczej mizerne, właściwe szyber i dwie poduchy i wspomaganie, to chyba tyle, faktycznie przy centralnym słychać było pierdzenie z tyłu, zamek na klapie jest w pozycji poziomej, czyli raczej tak jak mówisz będzie ciężko, a akumulatora nie odczepie, bo żeby to zrobić musiałbym otworzyć maskę, czyli wejść do środka fury, to jakieś błędne koło hehehe  Dobra, poszukam zakładu jakiegoś w Olsztynie, innej opcji nie widzę, dzięki wielkie Panie Kacperix za poświęcony czas, pozdrawiam
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #91 - Niedziela, 24.01.2010, 13:19:40 - NIEPRZECZYTANA »

to kluczyk z centralnym w środku mam taki sam, radiowy czy podczerwien?
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 24.01.2010, 13:22:56 wysłane przez Gizmo » Zapisane

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #92 - Niedziela, 24.01.2010, 13:28:01 - NIEPRZECZYTANA »

w takim razie jak juz liftowe i wposażenie takie jak napisałeś(nie jest najbiedniejsze) to możliwe że jest centralka fabryczna... napisz jeszcze czy masz zapasowy kluczyk do tego bolidu? Bo w orginalnych też centralka była tylko w kluczyku pierwszym głównym, w zapasowym był tylko immo, centralnego nie było..
Arekator Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #93 - Niedziela, 24.01.2010, 13:37:51 - NIEPRZECZYTANA »

Mam kluczyk zapasowy i wygląda tak samo jak ten oryginalny ( a może te dwa są zapasowe o oryginałka nie mam, hmm,), czyli bez pilocika, gadałem z poprzednim właścicielem on też nie do końca wie, w każdym bądź razie on nie zakładał tego centralnego, to było auto z niemiec ściągane, więc kij wie co tam się z nim działo wcześniej, to jest central radiowy
Zgredek
Użytkownik

« Odpowiedz #94 - Niedziela, 24.01.2010, 14:08:16 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdź czy na pilocie nie ma napisów - nazwy firmy, lub ewentualnie jak dasz radę rozkręć pilota i sprawdź w środku na płytce.
Arekator Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #95 - Niedziela, 24.01.2010, 14:23:12 - NIEPRZECZYTANA »

Na pilocie nie ma nic, na płytce po rozkręceniu jest SICET 107 oraz numer S4869, czyli generalnie nic nie wiadomo, bo ten SICET to jakaś chińska organizacja
Zgredek
Użytkownik

« Odpowiedz #96 - Niedziela, 24.01.2010, 14:31:59 - NIEPRZECZYTANA »

A co się dzieje z zamkiem od strony kierowcy? Nie możesz przekręcić kluczyka czy kręci się w koło, a może coś innego.....?
nicram Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '00 1.6 ALM

« Odpowiedz #97 - Niedziela, 24.01.2010, 14:39:47 - NIEPRZECZYTANA »

Mój problem polega na tym że mam Oryginalny centralny, pilot zintegrowany z kluczykiem i wszystko fajnie działa. Dołożony został alarm przez poprzedniego właściciela i tutaj ciekawostka. Pilot od alarmu jest zintegrowany razem z centralnym, czyli po zamknięciu auta pilotem od alarmu, działa centralny i uzbraja się alarm, immo. Otwieranie również działa. Jeżeli chce to samo zrobić pilotem w kluczyku, to działa tylko centralny. Da się jakoś zintegrować i podpiąć alarm pod kluczyk? Bo teraz muszę nosić pilot, co jest trochę bez sensu, mając wbudowany pilot w kluczyku...

Arekator Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #98 - Niedziela, 24.01.2010, 14:46:59 - NIEPRZECZYTANA »

Kluczyk zachowuje się tak jakby wszystko było w porządku, czyli mogę dać po pół obrotu w każdą stronę, ale zero reakcji, nawet nie bardzo jest opór taki jak zwykle kiedy załapuje centralny, ale od strony kierowcy to już od dawna tak było, nie przeszkadzało mi to, bo z pilota otwierałem, po tym jak pilot się rozprogramował to używałem zamka od strony pasażera i było spoko, teraz się tak samo zrobiło od strony pasażera z zamkiem, czyli ładnie klucz wchodzi, robi pół obrotu w lewo i w prawo, ale też zero reakcji, no i generalnie to mi chyba z bagażnikiem walczyć zostało, ehh
Zgredek
Użytkownik

« Odpowiedz #99 - Niedziela, 24.01.2010, 14:52:26 - NIEPRZECZYTANA »

Z Twojego opisu wynika, że prawdopodobnie pękła ci tzw. płetwa. A wyjmując kluczyk z zamka nie wychodzi czasami  wkładka razem z kluczykiem?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #100 - Niedziela, 24.01.2010, 14:54:58 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Arekator
mogę dać po pół obrotu w każdą stronę, ale zero reakcji, nawet nie bardzo jest opór taki jak zwykle kiedy załapuje centralny,
wymien wioslo w zamkach
koszt w aso ok 15zl za szt

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Arekator Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #101 - Niedziela, 24.01.2010, 15:02:51 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Zgredek
Z Twojego opisu wynika, że prawdopodobnie pękła ci tzw. płetwa. A wyjmując kluczyk z zamka nie wychodzi czasami  wkładka razem z kluczykiem?

Nie wychodzi, zamek prócz zerowej reakcji na kręcenie kluczykiem zachowuje się jakby był sprawny, nic w nim nie lata, nie puka

Cytat: raby
wymien wioslo w zamkach
koszt w aso ok 15zl za szt

Dzięki panowie, tak trzeba będzie zrobić, czy wiosło to jest to samo co płetwa, bo już zgłupiałem, a jakiś pomysł na ten centralny i jak się dostać do auta ??
Zgredek
Użytkownik

« Odpowiedz #102 - Niedziela, 24.01.2010, 15:04:31 - NIEPRZECZYTANA »

czy wiosło to jest to samo co płetwa,
Tak to samo.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #103 - Niedziela, 24.01.2010, 15:10:18 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki panowie, tak trzeba będzie zrobić, czy wiosło to jest to samo co płetwa, bo już zgłupiałem
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=620.0

a jakiś pomysł na ten centralny
nowa centalka
jak się dostać do auta ??
bagaznik, jakas firma od otwierania zamkow lub wlamanie

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Arekator Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #104 - Niedziela, 24.01.2010, 15:14:01 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za pomoc Panowie, no to od jutro szukam legalnego włamywacza  :P
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Jak zaprogramowac zamek centralny w Ibizie 96 ?
Skocz do: