Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana zwykłego kluczyka do ibizy na tzw scyzoryk  (Przeczytany 30908 razy)
johnnygdansk
Gość

« Niedziela, 23.04.2006, 12:29:07 - NIEPRZECZYTANA »

Witam! znalazlem na allegro za calkiem okazyjna cena kluczyki do seata- tzw. scyzoryki [link    w zwiazku z tym zastanawiam sie czy bedzie on pasowal do ibizy? oczywiscie wiem ze grot trzeba dorobic ale co z immobilajzerem oraz ze sterowaniem zamkiem centralnym? jakie beda tego koszty? i czy warto sie w cos takiego bawic? pozdrawiam
prodrive
Gość

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 24.04.2006, 11:09:28 - NIEPRZECZYTANA »

kwestia zaprogramowania klucza a poza tym to tylko kluczyk ... ktory jest w kieszeni albo w stacyjce .... no chyba ze na smyczce kolo komory bedzie sobie dyndac :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 24.04.2006, 11:10:53 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co sie orientuje to grot wymienny a w obudowie jest miejsce na immobilaizer, gorzej wyglada przelozenie pilota do centralnego. Pytalem kiedys goscia co dorabia klucze ale powiedzial ze sie nie da :( ale bym sam kombinowal gdybym mial taki pilot pozyczony, bym sobie rozebral i sprawdzil czy da sie tam upchnac plytke z pilota i jakos przyciski zamontowac bo 70 zl nie wydam jezeli nie bede pewny ze sie da tak zrobic.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 24.04.2006, 12:32:54 - NIEPRZECZYTANA »

przeciez scyzoryki sa tez z pilotem ?? wiec w czym problem :D rozejrzyj sie po allegro dokladnie

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 24.04.2006, 13:14:12 - NIEPRZECZYTANA »

Co z tego! Jam mam sterownik centralnego z pilotem nie oryginalnym - radiowym.

Homer00
Gość

« Odpowiedz #5 - Sobota, 06.05.2006, 18:45:16 - NIEPRZECZYTANA »

koledzy juz probowalem i lipa jest bo plytke bym jeszcze upchnął ale gorzej z zasilaniem bo w pilotach jet zazwyczaj 12v tka podobna do paluszka tylko krutsza, a w pilocie scyzoryku jest 3v taka okrągła i to jest ten problem
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 08.05.2006, 20:13:17 - NIEPRZECZYTANA »

Ale grubosc scyzoryka jest podobna co pilota z bateria na 12V masz jakies fotki jak taki pilot wyglada w srodku? Ja bym po eksperymentowal, może da się jakos rozpilowac taka obudowe, nie miałem tego w rekach i nie wiem co tam jest.

Kobi07
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Wtorek, 09.05.2006, 07:43:35 - NIEPRZECZYTANA »

Czesc.

Wlasnie to bedzie najproawdopodobniej moj nastepny mod jakiego dokonam u siebie. Szukam tylko samej jaby obudowy tego kluczyka scyzoryka. Te na allegro sa z plytka w srodku i troche drogie a tak sobie mysle ze na kombinowanie mozna by cos tanszego zalatwic.
Ja zamierzam to zrobic tak ze chce przelozyc bebechy z mojego pilota centralnego oraz grot z oryginalnego i ot caly mod...
Znalazlem kilka interesujacych instrukcji. Wpisz na google "kluczyk scyzoryk" i z latwoscia znajdziesz info na forach audi, VW, fiata itd.

Na poczatek dwa linki z wnetrzosciami i wymiarami... Daj znac co Ci wyszlo i.... duzo fotek i do dzialu Instrukcje  :rock:

http://www.rydzu.cba.pl/porady/003.htm

http://www.rydzu.cba.pl/porady/010.htm
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #8 - Wtorek, 09.05.2006, 10:06:17 - NIEPRZECZYTANA »

Wielkie dzieki teraz juz wiem wiecej. Jak by Ci sie udalo zalatwic tanio sama obudowe to daj znac, bo na allegro widze tylko same piloty i wychodzi jeszcze drogo.

Homer00
Gość

« Odpowiedz #9 - Wtorek, 09.05.2006, 19:37:11 - NIEPRZECZYTANA »

Dokladnie to sa te porady co wyzej podane tylko ja juz probowalem przelozyc bebechy i niedaje rady bo albo zasilanie zadyze, a jak sie juz upchnie zasilanie to znowu plytka sie nie miesci. juz probowalem na wiele sposobow i ciezko jest. Nawet porozpilowywalem do maxa wolne miejsca w obudowie
KoLor
Gość

« Odpowiedz #10 - Środa, 10.05.2006, 00:46:00 - NIEPRZECZYTANA »

no dobra a jak ja mam oryginalny kluczyk SEAT (radiowy ) z przyciskami to moge tego zaprogramowac tak zeby mi otwieral drzwi ??
Kobi07
Użytkownik

« Odpowiedz #11 - Środa, 10.05.2006, 06:31:32 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Homer00"
...ja juz probowalem przelozyc bebechy i niedaje rady bo albo zasilanie zadyze, a jak sie juz upchnie zasilanie to znowu plytka sie nie miesci...

Obawiam sie ze zostaje tylko zmienic caly alarm na taki co bedzie pasowac. Na forum chyba golfa ktos opisywal ze kupil taki co normlanie obsluguje centralny + pakiet komfort (mozna se samemu kupic z allegro chodzi o automatyczne domykanie szyb i szyberdachu itp) + wolny kanal np do otweirania trzecim brzyciskiem bagaznika tzn silownik zeby nie trzeba bylo ruszac S (wiadomo chyba ze S to chodzi mi o zamek otwierania klapy)  :mrgreen:
Inaczej nie wiem bo jeszcze nie probowalem tego sam robic ale Panowie testujcie, probujcie moze cos razem wymyslimy...

Cytat: "KoLor"
no dobra a jak ja mam oryginalny kluczyk SEAT (radiowy ) z przyciskami to moge tego zaprogramowac tak zeby mi otwieral drzwi ??

KoLor to sie da zrobic ale musisz sie wczytac w fora, u nas chyba tego nie bylo ale bodajze na forum audi byla wzmianka ze koszt takiej operacji to 150 zl. Moze juz stanialo, w kazdym razie wszytsko idzie zrobic...

Ja wklepalem "kluczyk scyzoryk" na google i wywalilo chyba wszytskie fora, bo kazdy w kadzej marce samochodu oszalal  :mrgreen:  na tym punkcie takze Panowie grzebac. Pasowalo by tez przeszukac zagraniczne fora byc moze jest cos o czym nie wiemy hehe. Pozdrawiam...
Homer00
Gość

« Odpowiedz #12 - Środa, 10.05.2006, 09:37:50 - NIEPRZECZYTANA »

powinno sie dac chodz nie wiem na 100% musial bys zapytac kogos kto koduje klucze, jakis serwis czy cos w tym stylu
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #13 - Środa, 10.05.2006, 10:16:43 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KoLor"

Wydaje mi sie ze ten pilot jest maly i powinien sie zmiescic do obudowy scyzoryka.

taz Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Psytt 3BG '02, 1.9TDI/Mitsubishi Pajero III '02, 3.2 DID

« Odpowiedz #14 - Piątek, 02.11.2007, 20:30:54 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Jestem zmuszony do kupienia nowej centrlki alarmowej do cordoby poniewaz tamta mi sie poprostu zjarała i auto bez alarmu to jak mezczyzna bez ... (wiecie czego) w tych czasach.

Przegladajac kochane allegro zobaczylem sterownik z pilotami "scyzoryk" https://ssl.allegro.pl/item258345905__rewelacyjny_sterownik_z_pilotami_typu_scyzoryk.html
Jestem zainteresowany kupnem jej i w zwiazku z tym mam dwa pytania:

- czy pigułeczka ze starego pilota podejdzie mi do tego ? (podobno jest tam miejsce)
- da rade gdzies dostac mala naklejke seat taka jak tam jest vw ?

Pozdrawiam

:google:
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Zmiana zwykłego kluczyka do ibizy na tzw scyzoryk
Skocz do: