Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: centralny zamek a radio w cordobie 2003r.  (Przeczytany 3775 razy)
hgb Mężczyzna
Świeżak

Samochód: cordoba s tdi atd 2003r

« Sobota, 21.01.2012, 20:30:55 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
Mam cordobe s tdi z silnikiem atd z 2003r. Po wymianie seryjnego radia "ALANA" na radio pioneer zaczal sie maly problem z centralnym zamkiem. A mianowicie, jak wiadomo po przekroczeniu 15kmh centralny zamek zamykal drzwi, a po zatrzymaniu sie i wyjeciu odrazu je odblokowywal. Teraz jak wymienilem radio to po wyjeciu kluczyka po ok 5sek otwieraja sie drzwi tylko od kierowcy. Nie wiem co ma radio z tym wspolnego, ale znalazlem na innym forum cos co by wskazywalo ze jednak ma (tutaj link   http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?p=250287&highlight=#250287   ).    VAG nie pokazuje zadnych bledow w module komfortu ani centralnym zamku. Zamontowalem spowrotem radio "alana" ale niestety dalej to samo. Ma ktos pomysl co to moze byc i jak to naprawic?? Prosze o pomoc.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 31.01.2012, 22:25:23 - NIEPRZECZYTANA »

Zdaje się że w tym aucie na radio idzie już can, miałem kiedyś podobny problem w skodzie fabii, przed podłączeniem radia innego niż fabrycznego trzeba sprawdzić i podłączyć tylko te przewody które są potrzebne do zasilania... dlatego właśnie w takich wypadkach jedzie się do serwisu CA. Podłączając radio bez sprawdzenia co idzie gdzie mogłeś nawet nieświadomie przeprogramować po prostu swój moduł...

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» centralny zamek a radio w cordobie 2003r.
Skocz do: