+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Central w bagazniku Ibiza 96r
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Central w bagazniku Ibiza 96r  (Przeczytany 6696 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
GREGOS
Gość

« Piątek, 14.04.2006, 21:39:09 - NIEPRZECZYTANA »

Troszke kombinowane ale dziala. Na poczatku byly male problemy bo ta metalowa prowadnica sie wyginala albo srubka odkrecala... ale troszke kleju montazowego i po problemie. Najwiekszy problem to odpowiednie ustawienie. W pozycji otwartej tak jak na 1 fotce, a w zamknietej tak jak na drugiej.
Wada tego rozwiazania jest to ze nie da sie zamknac bagaznika kluczykiem, ale mi to osobiscie nie przeszkadza, bo odkad mam centralny to kluczyk nie byl w zamku ;)

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Piątek, 14.04.2006, 22:04:40 - NIEPRZECZYTANA »

Niestety musze stwierdzić ze to straszna prowizorka i sie dziwie ze to w ogóle działa! Taki siłownik sie mocuje na tej blaszce co jest u Ciebie i sie wyginała, a jako cięgno stosuje taki gruby drut co wygląda jak wielka szprycha od roweru (dają to w zestawie). Da sie dowolnie to wyginąć i sa spore możliwości regulacji takiego zamka.
Wiem co mowie bo montowałem centralny w starym AUDI i sie tam strasznie namęczyłem z tym.

PS. Masz cantralny elekrtyczny?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
GREGOS
Gość

« Odpowiedz #2 - Piątek, 14.04.2006, 22:07:55 - NIEPRZECZYTANA »

Ale widac prowizorki sie sprawdzaja... to juz prawie 2 lata bez zadnych problemow :)
Marmas Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.4 ABD CLX

« Odpowiedz #3 - Sobota, 15.04.2006, 16:51:09 - NIEPRZECZYTANA »

Też od dłuższego czasu sie zastanawiam nad centralnym do bagażnika musze przyznać że jeżeli chodzi Ci to już tak długo jak mówisz to jest dobrze oczywiście wszystko da sie dopracować ale + za pomysł pozdrawiam
bochen17
Gość

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 17.04.2006, 23:49:41 - NIEPRZECZYTANA »

A ja mam jeszcze lepiej. Bo mam na przycisk stykowy i otwieram sobie ze srodka auta.  Zamka w klapie nie mam, bo jest zaspawany! A co do tego centralnego to to mozna troszke mniej prowizorycznie zrobic. Wystarczy prowadnica ktora dostaniemy  razem z kupnem silownika, 20 cm drutu i wszystko bedzie dzialac jak nalezy!
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 04.05.2006, 19:31:57 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
A ja mam problem z tym centralnym i to niezły otoz załyzłbym ten w klapie ale zamek sie zacina tzn nie da sie go przekrecic od spodu tej łapki nie wiem co z nim jest jak przekreacam kluczyk to musze nim poruszac w prawo i lewo zeby załapał i i otworzyl sie zamek z kluczyka nie wiem czy to wina zamka czy co i jak to naprawic?  pomozcie a wogole ma ktos w cordobie załozny ? prosilbym o zdjecia albo chociaz instrukcje jak to załozyc gdzie wywiercic otwory itp
Wielkie dzieki

[ Dodano: 2006-05-12, 16:07 ]
a dzis tak szukałem i

http://www.czescionline.pl/samochody.php?szczegoly=1&marka=27&szukaj_rodzaj_id=422&szukaj=3&szukaj_model_id=1428&cur_page=1&post_czesc_id=646994

Ciekawe co to jest i na jakiej zasadzie to działa. Bo jak juz pisałem mi sie wkładka zacina a to moze by działało jak trzeba!! slyszał ktos o czyms takim?

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Central w bagazniku Ibiza 96r
Skocz do: