Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: kontrolka abs w seacie toledo 95 2.0  (Przeczytany 5625 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
oszin
Gość

« Piątek, 14.04.2006, 16:51:49 - NIEPRZECZYTANA »

jak w temacie : świeci mi się to na żółto i nie chce zgasnąć. Czytając posty z innych modeli wiem że mam sprawdzić czujniki na kołach ale nie znalazłem co ma być z nimi nie tak. W tym seacie czujniki znalazłem tylko na kołach przednich i pytanie czy tylko tam mają być ? poza tym jak one sobie działają ponieważ mam je nad tarczą hamulcową i wyglądają jak jakiś elektromagnes  :neutral:  Kolejne pytanko gdzie zajrzeć jeśli to nie one zawadzają a coś innego czyli jakie jeszcze mogą być przyczyny ?

sorki za nobkowość postu ale przesiadłem się z poloneza 6 dni temu i w temacie toledo jestem  :lodzik:  

a przy okazji może ma ktoś WYPORZYCZYĆ  obsługa i naprawa seat toledo 91-96 w wersji elektronicznej wysłanej za rozsądnej wysokości pobraniem pocztowym ? jeśli tak proszę o PM

pozdrawiam
OSZIN - seatowy nowicjusz  :smile:
Elwes
Gość

« Odpowiedz #1 - Sobota, 15.04.2006, 14:37:12 - NIEPRZECZYTANA »

mozliwe że czujnik siada, jest zabrudzony, może być zwarcie w elektryce - tyle wiem :/ u mnie tez sie swieci i mowili ze to zwarcie w elektryce.. pozatym juz sie przyzwyczaiłem :P

pozdro
Elwes
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Sobota, 15.04.2006, 18:50:33 - NIEPRZECZYTANA »

Nie ma takiej opcji byś miał ABS tylko z przodu.

Z tyłu sa w bębnach (o ile nie masz tarcz) - te czujniki lubią się zabrudzać i może któryś z nich juz padł (dorwij kogoś z VAGiem to wyjdzie który to czujnik)

Druga opcja to odpięła się któraś z wtyczek. Sprawdź pod kanapą czy nie ida tam te kable i oblookaj te wtyczki (ja tak mam w Cordi i u mnie chyba tam tkwiła przyczyna)

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» kontrolka abs w seacie toledo 95 2.0
Skocz do: