+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Ibiza '05 3-drzwiowa i głośniki w tyle
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ibiza '05 3-drzwiowa i głośniki w tyle  (Przeczytany 12028 razy)
Black Peter
Gość

« Niedziela, 09.04.2006, 07:52:44 - NIEPRZECZYTANA »

Witam!

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Ibizy 3-drzwiowej rocznik 2005.
Chciałem sobie zamontować głośniki w tyle, w bokach, ale po rozebraniu okazało się że jest tam jedna wielka dziura i nie ma do czego ich przykręcić, pomimo że kratki na głośniki są.
W serwisie głośniki z "adapterami" kosztują 615pln + 122pln montaż!

Nie wiecie może gdzie można kupić same mocowanie głośników?

pozdrawiam
BP
johnnygdansk
Gość

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 09.04.2006, 09:51:23 - NIEPRZECZYTANA »

ja u siebie tez montowalem glosniki z tylu i bez takeij specjalnej ramki to nic nie zdzialasz a samae glosniki mozesz kupic gdzies indziej. Sama taka ramke mozna kupictylko w aso szukalem na allegro ale nic nie bylo. zamowielem w komecie w warszawie i w ciagu2 dni mi przysli za cene chyba ok 100zl glosniki kupilem lepszew sklepie tez znacznie taniejniz w aso. tych ramek mozesz poszukac w roznych serwiaschseata bo wiekszosc ma gotowe zestawyo ktrych pisalas i nie chca sprzedac samych ramek.pozdr
maribiza
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Środa, 26.04.2006, 14:41:38 - NIEPRZECZYTANA »

Siemka,
Czy mozecie mi powiedziec jakie powinny byc wymiary glosnika w tylnym boczku? I czy mieliscie wyprowadzona instalacje na tyl, bo puki nie mam kupionych glosnikow to nie chcialem nic rozkrecac a w serwisie mi powiedzieli ze nie we wszystkich modelach sa wyprowadzone. Z gory dzieki

maribiza
johnnygdansk
Gość

« Odpowiedz #3 - Środa, 26.04.2006, 15:10:44 - NIEPRZECZYTANA »

jesli nie masz fabrycznego radia zainstalowanego to pewnie instalacji brak. A glosniki z tylu sa takiego samego rozmiaru jak z przodu czyli 165mm no i potrzebujesz dodatkowej ramki instalacyjnej ktora mozna kupic w serwisie
maribiza
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Środa, 26.04.2006, 15:25:38 - NIEPRZECZYTANA »

Fabrycznego nie mam, ale jestem drugim wlascicielem, przede mna byla kobietka, miala jakies radyjko kasetowe ale nie bylo seatowskie. Kurka to nie bardzo mi pasuje, bo z wyprowadzeniem instalacji to troche zachodu, pewnie bede musial rozkrecic boczek i osobiscie sprawdzic, a tak z ciekawosci zapytam jaki komplet glosnikow kupiles i ile Cie kosztowal. Dzieki za szybka odpowiedz

maribiza
Black Peter
Gość

« Odpowiedz #5 - Środa, 26.04.2006, 15:51:46 - NIEPRZECZYTANA »

Pytałem w Komecie za Twoją radą ale okazało się że kosztują 100zł ale za 1 szt! Czyli wydatek 200zł plus głośniki :( W innych serwisach - śląsk - nie mają i nie sprowadzają.
Co do instalacji to w opisie auta było że mam przygotowanie pod głośniki z przodu (tylko). A po rozebraniu tyłu wydaje mi się że w tylnych słupkach przy bagażniku znajdują się kostki z instalacją. Z kostki ISO do radia wychodzą kable na przód i na tył.

pozdrawiam[/scroll]
maribiza
Świeżak

« Odpowiedz #6 - Środa, 26.04.2006, 16:09:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Black Peter"
Pytałem w Komecie za Twoją radą ale okazało się że kosztują 100zł ale za 1 szt! Czyli wydatek 200zł plus głośniki :( W innych serwisach - śląsk - nie mają i nie sprowadzają.
Co do instalacji to w opisie auta było że mam przygotowanie pod głośniki z przodu (tylko). A po rozebraniu tyłu wydaje mi się że w tylnych słupkach przy bagażniku znajdują się kostki z instalacją. Z kostki ISO do radia wychodzą kable na przód i na tył.

pozdrawiam[/scroll]

O jakim opisie auta mowisz?

maribiza
Black Peter
Gość

« Odpowiedz #7 - Środa, 26.04.2006, 16:11:40 - NIEPRZECZYTANA »

Kupowalem nowe, więc o opis wersji Sport Rider Cool.
Czyli to co było w ulotce.

Sorki że nie dookreśliłem ;)
johnnygdansk
Gość

« Odpowiedz #8 - Środa, 26.04.2006, 17:21:05 - NIEPRZECZYTANA »

mnie cala zabawa z tymi ramkami montazowymi wyniosla 150 zl z przesylka kurierska wiec nie wiem czemu tak drogo Ci zaspiewali? a glosnikizamontowalem oryginalne z seta- tzn znalazlem w szczecinie ibize rozbita - miala tylko 50 km przebiegu wiecnowka i wyciagnalem sobie z niej glosniki z drzwi przednich i wsadzilem na tyl, a ksoztowalo mnieto jakies 50zl!
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #9 - Środa, 26.04.2006, 17:23:50 - NIEPRZECZYTANA »

aby obnizyc kosztu sugeruje poszperac na allegro ... ostatnio coraz czesciej przewijaja sie auta powypadkowe lub na czesci ... nawet najnowsze modele .. lub jakis szrot w okolicy ...

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
Black Peter
Gość

« Odpowiedz #10 - Środa, 26.04.2006, 17:26:27 - NIEPRZECZYTANA »

mnie cala zabawa z tymi ramkami montazowymi wyniosla 150 zl z przesylka kurierska wiec nie wiem czemu tak drogo Ci zaspiewali?

Kiedy mniej więcej kupowałeś?
Za 100zł od pary wziołbym od ręki ale 200zł to już przesada :)
Z przesyłką nie miałbym kłopotu bo mam troche znajomych w w-wie.
johnnygdansk
Gość

« Odpowiedz #11 - Środa, 26.04.2006, 19:07:35 - NIEPRZECZYTANA »

chyba jakos w listopadzie kupowalem, poszukaj moze na niemieckim ebay-u bo tam czasem mozna cos takiego dostac, kiedys cos takiego widzialem
maribiza
Świeżak

« Odpowiedz #12 - Środa, 26.04.2006, 21:30:36 - NIEPRZECZYTANA »

Ale zaraz, wczesniej napisales ze kupiles glosniki w sklepie znacznie tansze niz w aso, a pozniej ze z rozbitej ibizy orginane seatowskie, cos tu nie pasuje hehehe a moja swinka tez niebieska ;-)

maribiza
johnnygdansk
Gość

« Odpowiedz #13 - Środa, 26.04.2006, 23:22:55 - NIEPRZECZYTANA »

tylko te lepsze glosniki to kupilem do przodu:) a do tylu z rozbitej ibizy hehe bo po co mi tak dobre glosniki skoroz tylu nie siedze:P
Arek
Gość

« Odpowiedz #14 - Wtorek, 09.05.2006, 22:14:51 - NIEPRZECZYTANA »

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=100844610 warte to coś?, jak można w nowym modelu Cordoby zdjąć obudowe klamki z głosnikiem ?
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Ibiza '05 3-drzwiowa i głośniki w tyle
Skocz do: