Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z Radiem mid po przeróbce kasety na AUX wg poradnika z forum  (Przeczytany 6752 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dawix Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBIZA 00 1,4 MPI

« Wtorek, 02.02.2010, 17:43:59 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Dziś przerobiłem mojego mida wg tego: http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8269.0 wzoru.
Jako że po podłączeniu hmm dźwięk jest bardzo dziwny, skoki głośności (ogólne ciche granie), brak basu czyli ogólne szaleństwa.
Podłączyłem początkowo Iphone 3g (może być winą za wysoki poziom głośności)  i pytam was koledzy jak poradzić sobie z tym problemem. na radiu gra bez najmniejszego problemu. pozdrawiam i czekam na wypowiedzi

To że milczę to nie znaczy że niema nic do powiedzenia...
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 02.02.2010, 19:08:32 - NIEPRZECZYTANA »

Może to zabrzmi nie na temat choć przypadek podobny.
Mam Discmana na płyty CD i u kuzyna podłączaliśmy go do radia samochodowego przez kasetę adapter - zachowanie - jak u Ciebie. Później dopiero odkryłem, że pod wyjściem słuchawkowym w Discmanie jest wyjście AUX i po podłączeniu do niego - było miodzio.

Może urządzenie nie do końca ma dawać czysty głos przez wyjście słuchawkowe - w końcu tam też jest potencjometr i to może być problem.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #2 - Środa, 03.02.2010, 10:26:55 - NIEPRZECZYTANA »

Tak jak mowi punchoo sprobuj z innym urzadzeniem, na urzadzeniu ustaw staly poziom glosnosci,  nie za duzy, reszte reguluj na radiu, sprawdz czy nie masz zwarcia miedzy kanalami i czy na pewno masz mase (miernik twoim przyjacielem). Ja podlaczalem u siebie discmany, telefony i inne takie i zazwyczaj problemu nie ma... druga sprawa jest to ze mam nadzieje ze odlaczyles glowice (znaczy sie standardowy sygnal z ksety, taka plytka z 4 sciezkami podpisanymi rr rf itd...

« Ostatnia zmiana: Środa, 03.02.2010, 10:28:30 wysłane przez emtezet » Zapisane

dawix Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBIZA 00 1,4 MPI

« Odpowiedz #3 - Środa, 03.02.2010, 12:49:15 - NIEPRZECZYTANA »

Problemem okazuje się na 99% słaba jakość lutów. jakoś jak złożyłem wszystko w pajęczynkę i trochę ruszałem to jakość raz lepsza a raz gorsza

To że milczę to nie znaczy że niema nic do powiedzenia...
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #4 - Środa, 03.02.2010, 13:35:56 - NIEPRZECZYTANA »

Uwazaj na scieżki na plycie glownej radia bo lubia sie urywac, ogolnie jest to delikatny sprzet...

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Problem z Radiem mid po przeróbce kasety na AUX wg poradnika z forum
Skocz do: