+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» CB w Aucie .
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 96   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: CB w Aucie .  (Przeczytany 953248 razy)
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #585 - Niedziela, 15.06.2008, 22:15:54 - NIEPRZECZYTANA »

Co racja to racja. Braciak ma Unidena 520 w audi, a ja tti 770 i jak wyjeżdzał w dłuższe trasy to zamienialiśmy się radiami, bo mu tti lepiej pasował, więcej "bajerów". Anteny są zestrojone i parametry trzymają pod obydwoma radiami. I jakoś ani on, ani je nie widzimy różnicy pomiędzy nimi w odbiorze. A co do Presidenta to teraz to tylko antenki maja w miarę, bo już nie idą na jakość tylko ilość. No ale żeby obniżyć koszty muszą z czegoś zrezygnować

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
pa84 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.2 DTI, IBIZA SPORT 1.4 BXW 2006r.

« Odpowiedz #586 - Niedziela, 15.06.2008, 22:33:22 - NIEPRZECZYTANA »

a na czym niby maja koszty obnizac i z czego rezygnowac uniden to to samo co president te same podzespoly cena presidenta nie poszla w dół tak drastycznie nawet po takiej ilosci cb na rynku a zapotrzebowanie zapewne jest wieksze na presidenta niz na TTI, cobra, alan nawe jak cena jest wieksza od innych cb i dobrze firma sprawdzona a antenek wcale nie maja najlepszych wykonanie anten jest napewno lepsze niz innych producentow ale osiagi lepsze ma np megawat 5000 od kazdej antenki presidenta oczywiscie pisze to z wlasnych doswiatczeń z cb
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #587 - Poniedziałek, 16.06.2008, 04:53:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: pa84
jak unidena mozna porównywac z TTi     
o alan juz lepszy od TTI
Najmocniej przepraszam, ale gdybym miał radio marki QWERTY to takie bym porównywał, z innymi z jakimi miałem doczynienia.

No i jest takie powiedzonko: Każda sroka własny ogon chwali"

matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #588 - Poniedziałek, 16.06.2008, 08:05:26 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: pa84
jak unidena mozna porównywac z TTi    
o alan juz lepszy od TTI
Najmocniej przepraszam, ale gdybym miał radio marki QWERTY to takie bym porównywał, z innymi z jakimi miałem doczynienia.

No i jest takie powiedzonko: Każda sroka własny ogon chwali"
Dokładnie kazdy chwali to co ma, ale powiem tyle ze te Unideny to chodzą jak pozostała wiekszość radii CB z dolnej półki(oczywiscie te Made in China bo wersje Made in Philipines to inna bajka teraz to mozna je dostac raczej uzywane bo nowe  już ciezko), tyle tylko ze Unideny sa bardzo mało awaryjne i maja fajna ergonomie ;)

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
pa84 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.2 DTI, IBIZA SPORT 1.4 BXW 2006r.

« Odpowiedz #589 - Poniedziałek, 16.06.2008, 08:41:48 - NIEPRZECZYTANA »

No ja akurat mam mozliwośc przetestowania prawie każdego CB radia od cobry inteki alany presidenty onwk unideny i najwyszej półki Superstar, magnum (oczywiscie te radia troche za durze do osobówki ale jak kto woli znajomy jezdzi ale oczywiscie ma papiery zeby uzytkowac te radio a ma magnuma s9 i te radio dopiero wymiata)
gdyby cena presidenta spadła kazdy by je zachwalał a z okazji ze jest drogie kazdy wybiera tansze rozwiazanie nie mam zamiaru sie kłócić które radio jest lepsze i zeby tylko presidenta kupować kwestia kto jakie ma wymagania wiadomo ze do 19kanału nie trzeba presidenta wystarczy uniden i zgodze sie z matiim unideny by Philipines to bajka kiedys jak trzeba było mieć pozwolenie na cb radio nikt nie słyszał o TTI onwk itp. President był górą. Zreszta proponuje zakończyc wywody bo to temat rzeka
carloos Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.8 ABS

« Odpowiedz #590 - Poniedziałek, 16.06.2008, 08:44:48 - NIEPRZECZYTANA »

Potrzebuje jak najtanszego radyjka (nie do mnie) ma słuzyc tylko okazyjnie do miskowania ;)  Dzisiaj w biedronce widzialem radyjko intek wraz z anteną magnesówką jak na aukcjach ponizej za 199zl, mysle ze w tej cenie lepszego zestawu sie nie złozy? Jak sądzicie wystarczy do normalnego nasłuchiwania eteru? :-\

http://www.allegro.pl/item377283672_intek_m_110_wtyk_nowka_wroclaw_fv.html
http://www.allegro.pl/item377687013_intek_magn_1345_antena_cb_wierna_kopia_georgii.html

krzysiek79`
Gość

« Odpowiedz #591 - Poniedziałek, 16.06.2008, 12:00:00 - NIEPRZECZYTANA »

lepiej dołozyc pare zł i kupic lepszy zestaw
ja kupiłem to http://www.allegro.pl/item363989439_363989439.html polecam
Fifker
Gość

« Odpowiedz #592 - Poniedziałek, 16.06.2008, 12:12:24 - NIEPRZECZYTANA »

nie ma filtru szumow
matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #593 - Poniedziałek, 16.06.2008, 15:28:59 - NIEPRZECZYTANA »

Intek tez niema ANL, tyle ze ma duzo band ;) Jak sie nie bedzie czesto uzywać i nie jest ktos wymagajacy no to smiało styknie

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
Fifker
Gość

« Odpowiedz #594 - Poniedziałek, 16.06.2008, 17:03:25 - NIEPRZECZYTANA »

narzekałem na TTI - wyszła prawda na jaw. Kupiłem CB, które było zwrócone do hurtowni ponieważ było wadliwe. Facet w sklepie, który mi je sprzedał strasznie się zdziwił gdy otrzymał z hurt. zepsute redio. Wyszło na to, że przypadkiem podmienili pudełka i dali wadliwe facetowi, który mi je sprowadził do sklepu. Ale szybko mi je wymienił na nowe. Dziś testowałem. Jestem nawet zadowolony. Tak jak mówił Puncho. Mogłem trafić na zły egzemplarz. I tak się stało. Cofam słowa co do tego radia (jak na razie). Czytałem, różne opinie można powiedzieć, że 50/50. CB mam dopiero jeden dzień i nie jest źle. Tak powiem. Zobaczymy jak się będzie dalej spisywało to TTI 770. Czas pokaże.
carloos Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.8 ABS

« Odpowiedz #595 - Poniedziałek, 23.06.2008, 22:48:47 - NIEPRZECZYTANA »

Mam antenke sirio turbo 800, powiedzcie czy mozna ją zamontowac na stałe, jedna jej częśc jest peknieta, i czy da sie ją zamontowac bez niej, tutaj fotka jak to wszystko wygląda

Na dachu został mi uchwyt po presidencie washington (antenke mi zwineli :cry: )

Czy mozna to jakos poskladac w calość? Jakie przejsciówki, koncówki, wtyki musiałbym kupic?

woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #596 - Środa, 25.06.2008, 23:07:38 - NIEPRZECZYTANA »

Właśnie zmieniłem radyjko z unidena 520 na presidenta Harry II ASC i jestem zawiedziony tym ASC. Moje pytanie jest takie: jak to używać i czy to wogóle działa ASC w tych radiach (obcina słowa nawet mocnych sygnałów). Antena to sirio AS100 na magnesie. :pub:  :pub:  :pub:

Napisano: Wtorek, 24.06.2008, 20:07:23

no co jest- nikt nie używa ASC w radiu ????? Powiedzcie jak to wam działa i czy wogóle działa. :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #597 - Czwartek, 26.06.2008, 07:58:09 - NIEPRZECZYTANA »

tak dziala jak Tobie masz prawidlowo dzialajace no moze nie do konca zadzwon sobie do czestochowy do sinadu i powiedz jaka sprawa i odeslij radio dobrze nastroja ASC bez tego nie bedziesz nigdy zadowolony

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #598 - Czwartek, 26.06.2008, 09:11:00 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: woj
no co jest- nikt nie używa ASC w radiu ????? Powiedzcie jak to wam działa i czy wogóle działa.
opinie o tym juz byly na forum :-X

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Wojtach Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: była Cordoba '00, 1.6 ALM Jest: Astra G 2003 1,7 DTI

« Odpowiedz #599 - Czwartek, 26.06.2008, 12:27:36 - NIEPRZECZYTANA »

Mnie się wydaje, że ASC ma sens tylko w radiach z wyższej półki ale może się mylę
Strony: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 96   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» CB w Aucie .
Skocz do: