+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» CB w Aucie .
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 96   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: CB w Aucie .  (Przeczytany 952935 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #420 - Środa, 30.04.2008, 18:36:12 - NIEPRZECZYTANA »

Jak trafisz na upierdliwca - to kit możesz sobie wciskać :!:
Po co kupować coś co do końca nie jest legalne ? I zastanawiać się przy każdej kontroli - a może się nie przyczepi.... ???

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

cineQ Mężczyzna
someone...
Użytkownik

Samochód: Cordoba FL Cupra 1.8T +

« Odpowiedz #421 - Środa, 30.04.2008, 18:44:32 - NIEPRZECZYTANA »

Po co kupować coś co do końca nie jest legalne ? I zastanawiać się przy każdej kontroli - a może się nie przyczepi.... ???

to powiedz mi jak mi ktoś udowodni że korzystam z tego? Ja moge wozic ze soba co chce i nikt mi nie da mandatu za to że woze ze soba CB bez homologacji.To tak jakbym mial komorke ktora lezy na fotelu i policjant chcialby mi wlepic mandat ze uzywam telefonu komorkowego podczas jazdy kiedy on tylko lezy :)
A warto to radyjko kupować bo spokojnie wystarcza normalnym uzytkownika i jest tanie.

Zapraszam na odnowienie Waszych pojazdów w Auto SPA
www.salonowyblask.pl
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #422 - Środa, 30.04.2008, 19:49:29 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za opinię - kupiłem właśnie 2 sztuki  ;D  A co z tą homologacją to nie wiem do końca ale ja dostałem do każdego radia dwa ksera w razie kontroli, więc czas pokaże...  :eye:

matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #423 - Środa, 30.04.2008, 19:53:47 - NIEPRZECZYTANA »

Zależy kto ile ma kasy ale Uniden kazdy dobry jest ja uzywałem 520XL i jest super a te pokretło RFGAIN uzywałem rzadko. Wiec 510 tez dobra :) Byle nie radio Cobra :P

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
Daro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza Cupra '97 2.0 ABF ; Vectra C Z20NET

« Odpowiedz #424 - Środa, 30.04.2008, 20:05:27 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za opinię - kupiłem właśnie 2 sztuki  ;D  A co z tą homologacją to nie wiem do końca ale ja dostałem do każdego radia dwa ksera w razie kontroli, więc czas pokaże...  :eye:
a na jakie się w końcu się zdecydowałeś ??

widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #425 - Środa, 30.04.2008, 20:23:15 - NIEPRZECZYTANA »

Uniden Pro 520XL 
Świstki homologacji datowane są na 2005 rok, więc w razie kontroli można powiedzieć że były kupione przed zakazem a jeśli się dobrze orientuję to prawo nie działa wstecz i przedmioty dopuszczone do użytku są legalne - poprawcie mnie jeśli się mylę   :los:

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #426 - Środa, 30.04.2008, 21:23:39 - NIEPRZECZYTANA »

czepiasz sie tego jak nie wiem a znam Cie i podobnie bys robil:D jakby nie tti ktore ostatnio tez ma zreszta problemy i kto wie czy czasem za pare miesiecy nie cofna im homologacji

co do prawa wstecz czy czego tam chcecie uniden nie ma homologacji i jak sobie poczytacie na UKE a nie gadacie glupoty jest zakaz sprzedazy tego radia a zakazac uzywac tego radia nie moga i nie robia tego zatem jesli ktos kupi malucha a pozniej nie jest juz produkowany to co wszytskie maluchy na zlom bo nie spelniaja norm??? Moze to nie zbyt dobry przyklad ale niewiele odbiega od waszego rozumowania puncho:P
« Ostatnia zmiana: Środa, 30.04.2008, 21:27:03 wysłane przez uszek » Zapisane

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
bbborsuk Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 97 1.0L

« Odpowiedz #427 - Czwartek, 01.05.2008, 09:43:18 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego ja używam Presidenta Herberta I jeszcze wersje z Filipin oryginalny z antena sirio ML-145 i jest super. Polecam radio nie jest drogie można je spokojnie na allegro dostać ;)
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #428 - Czwartek, 01.05.2008, 10:04:32 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: matii
Byle nie radio Cobra :P
Ja mam Cobrę i nie narzekam. Jak na moje potrzeby wystarcza. Wiem, że były serie co się sypały, ale ja trafiłem na dobry egzemplarz. Ostatnio było mnie słychać w Poznaniu (byłem w Krakowie) :rotfl:
daniels81
Gość

« Odpowiedz #429 - Czwartek, 01.05.2008, 10:18:26 - NIEPRZECZYTANA »

Prośba serdeczna do Ciebie Puncho lub Uszek, tak jak rozmawialiśmy w sobote, będe kupował CB i potrzebny jest mi jakiś podstawowy model, byle małych wymiarów bo lipa z miejscem do zamontowania, CB potrzebuje na trasy jak jade do rodziców raz na miesiać, dwa i na jakieś krótsze trasy dlatego wypasu nie musi być, podstawowy tani model którego będę używał sporadycznie...co polecacie, oczywiście do tego jakaś antenka na magnes krótka... pzdr
kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #430 - Czwartek, 01.05.2008, 10:33:27 - NIEPRZECZYTANA »

radio jak radio, z doświadczenia wiem że jak jest porządny bat to i słabe radio fajnie śmiga.. a co do krótkich anten to zupełna porażka.. "jak Cie widać to Cię słychać" dlatego nawet pod kiepskie radio proponuję zakupić lepszą antene, bo połaczenie kiepskiego radia z kiepską nateną to tak na prawdę wywalenie kasy w błoto,
jeśli chodzi o radyjka w dobrej cenie to ja moge polecić dwa które uzywałem..
Uniden  Pro 520XL to chyba najlepsza opcja.. i widzę że wiele osób się zgodza w tym watku, a homologacja... no proszę Was nawet mnie nie osłabiajcie  :ninja:
Drugie radyjko które używam obecnie i moge z czystym sumieniem śmiało polecić to 
Intek M-790, super chodzi z antenką Sirio 145cm zasięg dobrze słyszalny bez szumów, szmerów i szelestów około 7-10km na prawde fajny, przyjemny i prosty sprzęt!
matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #431 - Czwartek, 01.05.2008, 10:36:53 - NIEPRZECZYTANA »

Ostatnio testowaliśmy radio OMEGA to samo co UNIDEN nawet może ciut lepsze, małych rozmiarów, Uniden tyle ze z tą homologacja ale jak masz papiery: homologacje, i karte gwarancyjna podbita na rok 2005-2004 no problem ;)   potem ALAN 199 tyle ze on nie ma filtru ANL no i INTEK. Antena: Wilson, SIRIO AS 100; SIRIO ML145, PRESIDENT FLORIDA, PRESIDENT GEORGIA.  Polecam wilsona i georgie ;)

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
cineQ Mężczyzna
someone...
Użytkownik

Samochód: Cordoba FL Cupra 1.8T +

« Odpowiedz #432 - Czwartek, 01.05.2008, 11:03:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: kacperix
Drugie radyjko które używam obecnie i moge z czystym sumieniem śmiało polecić to
Intek M-790
Popieram, jest to 1 z lepszych i za rozsadna cene. Do normalnego uzytkowania Intek i Uniden wystarczaja,do tego jakas antenka fajna i smiga. Odradzam anteny krotkie tak jak kacperix.Jest dokladnie "Jak Cie widac to Cie slychac". Moze wygladaja ladnie ale totalna porazka,wiem to z wlasnego doswiadczenia.Antenka metrowa jest w miare rozsadna do tych radyjek

co do prawa wstecz czy czego tam chcecie uniden nie ma homologacji i jak sobie poczytacie na UKE a nie gadacie glupoty jest zakaz sprzedazy tego radia
Racja Uszek. Jest zakaz sprzedazy radia i nie posiada juz homologacji. Ale kiedys jak kupowalem radio rozmawialem ze znajomym policjantem i jest tak ze kilka lat temu Uniden byl w sprzedazy i mial homologacje. Jesli wtedy bylo zakupione radio i posiadamy na to jakis dowod np.paragon nic i nikt nie zabroni Ci go uzywac i wtedy uzywasz go legalnie bo ma homologacje.

A wracajac do watku CB slyszeliscie decyzje trybunalu, ze nie mozna dostawac mandat za uzywanie CB podczas jazdy.Kiedys dawali mandaty bo uwazano ze CB to tak jak komorka i uzywanie go podczas jazdy zagraza innym.Teraz Ci co dostali mandat za uzywanie CB podczas jazdy moga sie zwracac o zwrot wysokosci mandatu. Wkoncu zmadrzeli ze CB to nie komorka :ok:
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 01.05.2008, 11:10:11 wysłane przez cineQ » Zapisane

Zapraszam na odnowienie Waszych pojazdów w Auto SPA
www.salonowyblask.pl
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #433 - Czwartek, 01.05.2008, 17:13:54 - NIEPRZECZYTANA »

daniels - wszysko się jeszcze rozkminia o kasę - jakie koszty możesz ponieść ???
Jak na Twoje potrzeby - gdzie ma to być używane raz na czas, brak miejsca i chowanie w domu - to poleciłbym Ci:

- antenę Sirio ML145
- Alan 42 - przykład --->Alan 42 <---.

Z ręczniaka robisz gruszeczkę z CB w jednym

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

daniels81
Gość

« Odpowiedz #434 - Czwartek, 01.05.2008, 17:20:47 - NIEPRZECZYTANA »

cena to tak 300-350 zeta z antenką do 1 metra max ;)  :eye:

a coś takiego?:
http://www.allegro.pl/item353527396_radio_cb_alan_78_plus_antena_sunker_100cm.html
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 01.05.2008, 17:32:33 wysłane przez daniels » Zapisane
Strony: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 96   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» CB w Aucie .
Skocz do: