+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» problem z centralnym zamkiem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z centralnym zamkiem  (Przeczytany 344409 razy)
Kinia Kobieta
Rodzynek :)
Użytkownik

Samochód: Seat Lełon Żółtek

« Odpowiedz #240 - Poniedziałek, 24.11.2008, 15:53:37 - NIEPRZECZYTANA »

Przez bagażnik o dziwo tez nie moge sie dostac!jak zawsze działał dzis nawet nie moge kluczyka przekrecić.To jak najlepiej sie dostać do auta ?

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca."
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #241 - Poniedziałek, 24.11.2008, 16:52:20 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co piszesz wnioskuję, że zamarzł Ci zamek w bagażniku - miałem podobną sytuację. Spróbuj podgrzać kluczyk zapalniczką i włożyć do zamka, deliktanie poruszając w prawo i lewo... Ewentualnie jeżeli masz np. dostęp do gniazdka prądowego posłuż się suszarką. Dziwne żeby przy obecnej temperaturze zamarzł ale jeżeli dostała się do środka woda  :-\

Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #242 - Poniedziałek, 24.11.2008, 16:56:10 - NIEPRZECZYTANA »

Jest lepszy sposób na rozgrzanie zamka zasłyszany od kierowcy TIRa
Dmucha ;)  się w niego ustami przez chusteczkę do nosa.
Para zostaje na chusteczce a ciepłe powietrze ogrzewa zamek
i suszarka niepotrzebna :)

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Kinia Kobieta
Użytkownik

« Odpowiedz #243 - Wtorek, 25.11.2008, 15:36:06 - NIEPRZECZYTANA »

tata dzis zadzwonil do goscia od zamków bo wczoraj poszłam i cała wkladka od zamka wyszła z kluczkiem.Za wejscie do auta zaplaciłam 100 zl i za naprawe łopatki od zamka która wpadła w drzwi (przy wyciągnięciu kluczyka)60 zł.Juz po sprawie.A bagażnik najwidoczniej zamarzł ale nie wiem czemu sie do tej pory nie da otworzyc ;/ do naprawy sie nadaje.

widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #244 - Wtorek, 25.11.2008, 15:46:20 - NIEPRZECZYTANA »

Czyli wszystko by się zgadzało, ładnie Cię skasowali  >:(

Kinia Kobieta
Użytkownik

« Odpowiedz #245 - Wtorek, 25.11.2008, 15:49:37 - NIEPRZECZYTANA »

no.... za to ze facet przyjechał  i otworzył drzwi to 100 zl sobie policzył ale podobno tak biora i jest tylko u nas takich 2 gosci w miesiecie którzy otwieraja drzwi;/ a jak tata mi mowil to zajęlo mu to 3 minuty wsadził cos podobnego do śrubokreta przekrecil i sie wszystko otworzyło :D

ProxX Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Citroen Berlingo&Renault Megane

« Odpowiedz #246 - Piątek, 20.03.2009, 19:22:30 - NIEPRZECZYTANA »

Problem mam taki że nie wiem jaki centralny mam kupić. Chce aby to był alarm + centralny. Fajnie by było gdyby do tego był scyzoryk. Tyle ze ponoć te scyzoryki robią badziewne. Czy istnieje możliwość kupna centralnego na pilot i wpakowanie bebechów do oryginalnego scyzoryka seata ?

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #247 - Piątek, 20.03.2009, 19:27:30 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: ProxX
Czy istnieje możliwość kupna centralnego na pilot i wpakowanie bebechów do oryginalnego scyzoryka seata ?
tak
czytaj tematy pod haslem scyzoryk

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
ProxX Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Citroen Berlingo&Renault Megane

« Odpowiedz #248 - Piątek, 20.03.2009, 19:32:15 - NIEPRZECZYTANA »

ok a jaki centralny kupić ? potrzebuje 2 siłowniki

emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #249 - Niedziela, 22.03.2009, 00:33:10 - NIEPRZECZYTANA »

Na gieldzie samochodowej maja te centralne w takiej samej zdaje sie cenie jak na allegro, a ze tez zajmuja sie montazem to mozesz ich podpytac co i jak...

Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SHARAN 1.8 T

« Odpowiedz #250 - Sobota, 28.03.2009, 08:24:58 - NIEPRZECZYTANA »

Polecam RTX Vulcan dobry zasieg, fajnie sie go zaklada scyzoryki calkiem dobre, jakbys sam sie zabieral do instalacji to znam schemat na pamiec bo go juz w 4ech samochodach zakładałem ;) takze smialo pomoge

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
mister76 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ibiza 1999 1,4mpi

« Odpowiedz #251 - Czwartek, 02.04.2009, 23:09:12 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Jestem posiadaczem ibi 1,4 MPI 1999r i jest to model 99-02 centralny zamek jest elektryczny.Problem polega na tym ze nie mozna zamknąc samochodu kluczykiem. W takim monecie musze dostac sie do bezpieczników wyciagam jeden bezpiecznik teraz nie pamietam jakim numerem jest on oznaczony ale po wyciagnieci tego bezpiecznika gasi mi sie swiatło w kabinie kierowcy.Po czym wkładam bezpiecznik na swoje miejsce i zapala sie swiatło w kabinie i zamyka sie centralny zamek. Moje pytanie polega na tym jaka moze byc tego przyczyna. Jesli jest to układ elektryczny musi posiadac gdziesz przekazniki jak tak to w którym miejscu one są i jakie mają oznaczenia. Mysle ze to moze byc wina jakiegosz przypalonego przekaznika któremu przeba pomuc przez zwarcie. Dodam ze nie działa mi pilot w kluczyku ,zeby nie było postów typu zamykaj pilotem

Edit by aboz: Ojojoj. Widzę, że kolega "podpisał" się pod regulaminem, którego nie przeczytał. A później problemy i Elżbietę Jaworowicz trzeba wzywać. Scalone.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 02.04.2009, 23:21:44 wysłane przez aboz » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #252 - Czwartek, 02.04.2009, 23:28:30 - NIEPRZECZYTANA »

Rozumiem ze to fabryczny zamek?? Jezeli tak to powinienes miec przelacznik w srodku w samochodzie do zamykania...czy jak nim zamykasz to tez drzwi sie nie zamykaja?? Jezeli chcesz znalesc przekaznik to zdejmij oslone od bezpiecznikow i pobaw sie tym przelacznikiem, powinienes uslyszec mniej wiecej ktory "cyka". U mnie byl podobny problem ale wynikalo to z tego ze zamek byl zasyfialy i w polowie sie zatrzymywal, pomoglo gruntowne czyszczenie. Co do zamykania pilotem to sprawdz baterie i sprobuj potraktowac plytke jakims sprayem do ukladow elektronicznych... lampka w ogole mruga Ci na nim...moglaby to byc tez kwestia programowania chociaz w moim aucie (mam to samo) nigdy po wymianie np baterii nie trzeba bylo programowac.

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #253 - Piątek, 03.04.2009, 05:30:54 - NIEPRZECZYTANA »

Myślę, że do sprawdzenia krańcówki w drzwiach. Zwróć uwagę na bagażnik. Dodam, że to iż gaśnie światło nie oznacza, że krańcówka podała sygnał na moduł centralnego.
Cytat: mister76
Jesli jest to układ elektryczny musi posiadac gdziesz przekazniki
Nie wiem skąd takie twierdzenia, ale jeśli jest jakiś od centralnego, to w module zamka, chyba gdzieś w podszybiu.

Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SHARAN 1.8 T

« Odpowiedz #254 - Piątek, 03.04.2009, 07:54:14 - NIEPRZECZYTANA »

wepnij sie w vaga jak możesz i sprawdz czy w module komfortu nie ma błędów

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» problem z centralnym zamkiem
Skocz do: