+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» problem z centralnym zamkiem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 36   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z centralnym zamkiem  (Przeczytany 344831 razy)
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #465 - Niedziela, 11.08.2013, 11:05:56 - NIEPRZECZYTANA »

W seacie też tak jest, ale to nie ma związku, bo koledze ten włącznik działa jak należy poza faktem że nie da się otworzyć drzwi od środka (można z zewnątrz).

daghda Mężczyzna
pääkäyttäjä
Użytkownik

Samochód: Mondeo IV 1.8 TDCi / Phedra 2.0 16v

« Odpowiedz #466 - Niedziela, 11.08.2013, 18:05:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: daghda
zamykam się w środku przez kluczyk i otwieram
Już dla 100% pewności - mówimy o pilocie radiowym wbudowanym w kluczyk, nie o przekręcaniu kluczyka w zamku?

Nie nie nie. Sterowanie z klucza (czyli pilot wbudowany w kluczyk, żadne tam przekręcanie klucza w zamku) działa prawidłowo. Gdy naciskam te przyciski:

to po zamknięciu się i potem otwarciu, nie da się wyjść z auta. Przycisk przy szybie (ten dzyndzel, nie ma go na zdjęciu) podnosi się i opada, po odblokowaniu drzwi, nie da się ich otworzyć. Dla mnie, jako ex użyszkotnika Lancii, zamykanie się w środku auta z pilota w kluczyku nie wchodzi z przyzwyczajenia w grę (blokada z klucza = brak możliwości odpalenia auta tudzież uzbrojenie alarmu). Rozebrałem drzwi i nie widziałem nic wzbudzającego podejrzenia.

Jak się zamknę w środku naciskając na drzwiach przycisk z symbolem klucza, to potem po naciśnięciu tego drugiego "nad" nim - albo muszę wystawić grabę na zewnątrz albo odblokować drzwi z pilota. Wszystko się podnosi i opada, drzwi się nie otwierają :lol:
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 11.08.2013, 18:10:15 wysłane przez daghda » Zapisane

Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.<br />
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #467 - Poniedziałek, 12.08.2013, 07:13:24 - NIEPRZECZYTANA »

ten dzyndzel, nie ma go na zdjęciu
Rygielek ;)
marerosto Mężczyzna
Świeżak

Samochód: cordoba, 2000, 1.4

« Odpowiedz #468 - Sobota, 31.08.2013, 21:58:43 - NIEPRZECZYTANA »

witam, jestem tu pierwszy raz także prosze o wyrozumiałość jeśli temat, który poruszę był juz omawainy:) (szukałem lecz nie mogłem znaleźć dlatego piszę) chodzi o silniczek w klamce bagażnika w cordobie 99 ale juz po FL. Chodzi o to, ze gdy zamykam auto kluczykiem bądź z kabiny przyciskiem to centralny zamyka wszystkie drzwi poza bagażnikiem. odkręciłem ten silniczek bo myślałem, ze jest spalony. podłaczyłem do napięcia i chodził, sprawdziłem bezpieczniki i też działają... ma ktoś na to jakiś pomysł?
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #469 - Niedziela, 01.09.2013, 07:20:38 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdź czy jak zamykasz, to silniczek dostaje prąd z centralki.

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #470 - Niedziela, 01.09.2013, 10:07:30 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdź przewody pomiędzy klapą a budą. Pewnie popękały w przelotce i nie ma napięcia na zamek.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #471 - Niedziela, 01.09.2013, 19:28:49 - NIEPRZECZYTANA »

Jak się zamknę w środku naciskając na drzwiach przycisk z symbolem klucza, to potem po naciśnięciu tego drugiego "nad" nim - albo muszę wystawić grabę na zewnątrz albo odblokować drzwi z pilota. Wszystko się podnosi i opada, drzwi się nie otwierają
Wkładki masz sprawne? Tzn czy nikt przy nich nie majstrował ? Da się nimi normalnie otworzyć i zamknąć auto?

daghda Mężczyzna
pääkäyttäjä
Użytkownik

Samochód: Mondeo IV 1.8 TDCi / Phedra 2.0 16v

« Odpowiedz #472 - Niedziela, 01.09.2013, 20:18:17 - NIEPRZECZYTANA »

Tak, bez problemu.

Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.<br />
MOCARZ512 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba 1999r silnik 1.6 benz

« Odpowiedz #473 - Środa, 15.01.2014, 18:23:21 - NIEPRZECZYTANA »

Techniczne / Alarmy, Piloty, Centralne zamki / Centralny zamek seat cordoba 98r    : Dzisiaj o 17:24:47
Gdy jest mróz nie mogę otworzyć drzwi w samochodzie z zewnątrz , ani od środka nawet ja nie jest zaperty na zamek,jak nie ma mrozu wszystko jest ok . Co może być przyczyną?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #474 - Środa, 15.01.2014, 18:27:57 - NIEPRZECZYTANA »

Ostatnie ostrzezenie i dostaniesz bonus :evil:
Przeczytaj laskawie podane linki i przestan spamowac.
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=14780.msg291712#msg291712

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
HuachiliManto Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza, 2000, 1.4

« Odpowiedz #475 - Czwartek, 30.01.2014, 11:34:31 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,

mam problem z zamkiem centralnym w moim aucie. Dzisiaj rano otworzyłem auto pilotem. Odpaliłem samochód i wyszełem z niego by schowac pokorwiec do bagażnika. Zanim jednak dotarłem do klapy auto samoczynnie się zamknęło (czasami tak mam - sam nie wiem z czego to wynika). Problemem jest to, że w aucie zostały kluczyki z pilotem. Na szczęście w środku, w aucie, siedziała moja dziewczyna i poprostu otworzyła mi drzwi ręcznie jednak od tamtej pory ani pilotem ani przyciskiem w kluczyku nie mogę zamknąć auta. Zamek w ogóle nie reaguje na pilot. Kierunkowskazy normalnie mrygają jakby otwierał czy zamykał auto jednak drzwi mają focha.. Ktoś wie co jest przyczyną i ewentualnie jak sprawić by wszystko wróciło do NORMY ? (zaznaczam, że nie mogę na chwilę obecną zamknąć drzwi normalnie kluczykiem z uwagi na mróz i zamarzniety zamek w drzwiach oraz brak potrzebnych detergentów by go odmrozić).

Pilne!

od KYS: Przed zadaniem pytania poczytaj wątki na forum, czasami w ten sposób znajdziesz najszybciej odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 30.01.2014, 11:40:31 wysłane przez KYS » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #476 - Czwartek, 30.01.2014, 12:37:17 - NIEPRZECZYTANA »

jak nie zapala się lampka wnętrza po otwarciu dzwi to padła krancowka i to od jej naprawy proponuje zaczac

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
HuachiliManto Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #477 - Czwartek, 30.01.2014, 12:42:03 - NIEPRZECZYTANA »

Lampka się pali. Wszystko (teorytycznie) działa. W piloscie dioda miga, kierunkowskazy migają, w środku lampka również reaguje tylko drzwi sie nie zamykają. Zamki poprostu nie reagują...
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #478 - Sobota, 01.02.2014, 14:49:14 - NIEPRZECZYTANA »

Możesz miec wilgoć w srodku zamka i coś przymarza

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
HuachiliManto Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #479 - Czwartek, 13.02.2014, 15:22:06 - NIEPRZECZYTANA »

No tak, tylko, że na dzień dzisiejszy w miejscowości w której mieszkam nie ma już mrozu. Poza tym potraktowałem zamek odmrażaczem i nic nie pomaga. Kluczyk się kreci normalnie jednak drzwi się nie zamykają..
Jakieś inne pomysły?

Napisano: Poniedziałek, 03.02.2014, 14:14:19

Auto wylądowało u mechanika. Przyczyną była centralka zajmująca się przekazywaniem prądu do siłownika. Lutowanie plus jakieś pierdoły i 100zł poszło...., ale co najważniejsze - usterka została usunięta. Prawdopodobnie znajduje się to gdzieś pod nogami kierowcy (na przyszłość w przypadku podobnych problemów u innych kierowców). Pozdrawiam.
Strony: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 36   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» problem z centralnym zamkiem
Skocz do: