+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» sonda lambda seat cordoba 1.6 sxe 99
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: sonda lambda seat cordoba 1.6 sxe 99  (Przeczytany 12608 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maryjan78
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba SXE 1.6 1999 ALM

« Odpowiedz #15 - Środa, 10.01.2007, 21:54:45 - NIEPRZECZYTANA »

wiecie chyba wybadałem sprawe, wiem które przewody trzeba podłączyć sprawdziłem miernikiem kolega z pewnego forum podał mi jakie parametry muszą być na przewodach i który do czego służy, wiec jak już podłącze sonde to pojade na VAGa i zobacze czy wszystko ok.

P.S Poprzednia sonda była prawdopodobnie źle podłączona ale tego jeszcze nie wiem na 100%

P.S- p.s aha a co sądzicie o tych sonda na allegro niby "boschowskich" za niecałą 100 zł lub  NTK NGK japońskie ?????????????????
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #16 - Środa, 07.03.2007, 18:16:14 - NIEPRZECZYTANA »

Podepnę się tutaj...

W końcu udało mi się zczytać silnik VAGiem i to przymulanie, o którym pisałem już w róznych wątkach najprawdopodobniej jest spowodowane uszkodzeniem sondy. Wychodzi poza 1V i ma chyba zbyt wolny czas reakcji.

Też chcę kupić NGK albo boscha z allegro ale różne opinie ludzi tam wystawiają.

Shizo. Ja mam identyczne kable w ECU - od sondy cięzko mi je obczaić. Własnie na allegro piszą, że jak kolory kabli w sondzie się zgadzają (2 białe, szary, czarny) to sonda na 100% będzie pasować. Jak Ci w ogole chodzi auto i jakie masz orientacyjne spalanie??

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Shizo
Gość

« Odpowiedz #17 - Środa, 07.03.2007, 22:26:23 - NIEPRZECZYTANA »

Mój egzemplarz nie będzie dla Ciebie dobrym przykładem bo auto pali mi 13,5LPG na mieście i 9-10LPG w trasie... Na PB95 odejmij 1l. Do tego silnika polecam tylko BOSHa i najlepiej oryginalnego tzn.021 906 265 R, raz kupiłem NTK z allegro i wcale nie chodziła. Auto jeździ ładnie ale czasami zamula - wiem że stać "je" na duzo więcej

[ Dodano: 2007-03-07, 22:33 ]
zapomniałem dodać że mam ciężka nogę i spalanie pewno mogłoby być mniejsze
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» sonda lambda seat cordoba 1.6 sxe 99
Skocz do: