+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Zmiana radia w ALTEI na 2 DIN DVD GPS
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana radia w ALTEI na 2 DIN DVD GPS  (Przeczytany 61550 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
irek854 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Exeo ST, 2012, 2.0 TDI CR 143KM

« Odpowiedz #45 - Czwartek, 10.01.2013, 08:42:59 - NIEPRZECZYTANA »

No faktycznie nie wyraziłem się jednoznacznie w poprzednim poście. Stanęło na tym że chcę zostawić fabryczne radio i rozbudować je o niefabryczny moduł BT i emulator zmieniarki USB (link w poprzednim poście).
Priorytetem dla mnie jest właśnie BT i obsługa telefonu wraz z przyciskami na kierownicy i pełne wsparcie FIS - generalnie żeby wszystko działało jak fabryka przykazała.
Sprzedawca modułu z linku w poście powyżej zapewnia że tak właśnie jest.

Co do instalacji to w samym schowku nie widać żadnego otworu i nic nie udało mi się wymacać pod tym materiałowym obbiciem. Generalnie chodzi mi o wyprowadzenie kabla USB i mikrofonu w miarę beznarzędziowo i bezinwazyjnie.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #46 - Czwartek, 10.01.2013, 09:10:27 - NIEPRZECZYTANA »

Mikrofon to sobie wyciągnij na słupek po stronie kierowcy tak jak wkłada się czujniki ultradzwiękowe od alarmu. Jak wyjmiesz radio to wsadz głowę w otwór po nim i zobacz jak można przepuscić mikrofon gdzieś w okolice pedałów, później dołem chowając przewód pod osłoną aż do skrzynki z bezpiecznikami (zakładam że jest pod deklem po lewej stronie deski) potem przewód ciągniesz pod uszczelką drzwi wzdłuż słupka i gotowe. Jeżeli chodzi o USB to niestety exeo na warsztacie jeszcze nie miałem więc w tej kwestii nie pomogę ale podejrzewam że  jak wyjmiesz radio to się wszystko wyjaśni. Jeżeli chodzi o podłączenie to na compatibility listach z tej stronki exeo akurat nie ma, jeżeli jednak chodzi o wiązki to nie sądzę żeby trzeba było tam coś zmieniać, większość aut z grupy vw ma identyczne wyprowadzenia odnośnie radioodtwarzaczy. Z ciekawości zapytam ile takie cacuszko kosztuje (może być na pw).

irek854 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Exeo ST, 2012, 2.0 TDI CR 143KM

« Odpowiedz #47 - Czwartek, 10.01.2013, 09:56:45 - NIEPRZECZYTANA »

Żadna tajemnica: http://allegro.pl/dension-gateway-pro-bt-audi-04-aux-usb-ipod-id3-bt-i2919060699.html :)
Wg mnie jeśli opis i funkcjonalność jest zgodna z prawdą to warte jest to pieniędzy.

Dzięki emtezet za poradę. Jeszcze jedno pytanie odnośnie radia mam. Z tego co wiem do fabrycznych radyjek są przypisane kody PIN. Czy jak odłączę główną wiązkę to czy radio się nie zablokuje? Pytam ponieważ nie mam tego kodu.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 10.01.2013, 10:00:09 wysłane przez irek854 » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #48 - Czwartek, 10.01.2013, 10:23:04 - NIEPRZECZYTANA »

Jeżeli radio jest od tego auta to powinno je rozpoznać i nie wołać kodu, a nawet jeżeli to jeżeli auto jest na gwarancji i jest nowe a kodu nie dostałeś to idziesz do ASO i bez szemrania powinni ci go dać.

Strony: 1 2 3 [4]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Zmiana radia w ALTEI na 2 DIN DVD GPS
Skocz do: