+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z kierunkowskazami (wymiana przerywcza?)
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z kierunkowskazami (wymiana przerywcza?)  (Przeczytany 1848 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
afti6 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza II (1.4 44 kW) benzyna

« Czwartek, 06.12.2018, 13:28:03 - NIEPRZECZYTANA »

Dzień dobry wszystkim,

staram się unikać zakładania nowych tematów, bo zazwyczaj większość informacji można odnaleźć na forach/w internecie. Mam problem z kierunkowskazami - po włączeniu przez chwilę chodzą normalnie (aczkolwiek odgłos pikania przekaźnika? jest bardzo nierówny) i po kilku sekundach cichnie i kierunkowskazy już tylko świecą światłem ciągłym, a nie mrugają (oba tak samo) i analogicznie jest ze światłami awaryjnymi.
Po czytaniu różnych tematów mogę wnioskować, że wina leży po stronie przerywacza, który jest zespolony z włącznikiem. Chciałbym spróbować takowy kupić i samodzielnie wymienić, ale jak próbowałem się do niego dostać, to niestety utknąłem na etapie wyjęcia osłony, jak na dodanym zdjęciu. Za nic nie jestem w stanie wyciągnąć całości.
Czy ktoś jest w stanie mi doradzić, w jaki sposób się tam dostać? Ewentualnie, czy możliwe jest, że źle wnioskuję winę przerywacza/włącznika?

Serdecznie pozdrawiam
iparts Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seta Cordoba

« Odpowiedz #1 - Środa, 06.02.2019, 12:12:14 - NIEPRZECZYTANA »

Czy problem został już rozwiązany?
« Ostatnia zmiana: Środa, 06.02.2019, 12:13:55 wysłane przez iparts » Zapisane

Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl/auto/seat,104.html
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z kierunkowskazami (wymiana przerywcza?)
Skocz do: