Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odwrotnie działająca szyba pasażera  (Przeczytany 8039 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jakubd1981 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: altea 2006 1.9tdi bxe

« Piątek, 08.07.2016, 16:37:00 - NIEPRZECZYTANA »

Hej Pomocy
Komobinowałem cos i wykombinowałem tak że szyba od strony pasażera otwiera się odwrotnie czyli kiedy chce ją otworzyć szyba sie zamyka i odwrotnie. Używając guzika od strony kierowcy jak i guzika na drzwiach pasażera efekt jest ten sam.Domykanie z pilota na tej samej zasadzie. Jak chce domknąć szyby jedna się domyka a druga otwiera. Podobno jak się odwróci metalowa obudowę cewki silnika  szyby wróca do normy. Problem z tym że wolałbym zrobić to vcds lub vagu nie chce nic odwracac. Jeszcze dwa dni temu bylo ok. Prosze o pomoc może ktoś wie jak te szyby zakodować. Mam elektryczne szyby tylko z przodu. Jest to anglik altea 1.9tdi 2006 rok. Pomocy !!!
siwykomar Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 1.4 8v 1999

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 04.08.2016, 15:07:07 - NIEPRZECZYTANA »

a nie kombinowałeś z przewodami przy guzikach?

LPG STAG2-W
jakubd1981 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: altea 2006 1.9tdi bxe

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 13.09.2016, 00:33:31 - NIEPRZECZYTANA »

No własnie nie. Odwróciłem obudowe cewki w silniczku i szyba działa poprawnie ale nie do końca. Otwiera sę i zamyka porawnie w kierunku naciskanego guzika ale gdy przytrzymam guzik przez chwile powinna się opuscić samoczynnie lub zamknąć. próbowałem opuscić szybę i wtedy przytrzymać przycisk pozniej podnieść i tez przytrzymać ale to nic nie dalo. Nie  mogę jej teraz zaprogramować.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Odwrotnie działająca szyba pasażera
Skocz do: