Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Benzyna & LPG
»
gasnie podczas odpalenia seat leon 1.6 benzyna 2002 r.
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony: [
1
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: gasnie podczas odpalenia seat leon 1.6 benzyna 2002 r. (Przeczytany 2916 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
guzik87
Świeżak
Samochód: seat leon 1.6 benzyna 2002 rok
«
Niedziela, 12.06.2016, 19:04:16 -
NIEPRZECZYTANA
»
witam
mam problem z samochodem seat leon 1.6 benzyna (bez LPG) 105KM 2002 r.
od momentu zakupu srednio raz na kilka tygodni miałem problem z odpaleniem samochodu, po przekreceniu kluczyka probowal zaskoczyc i po chwili zaczynal sie dusic a nastepnie gasl, po kilku probach (4-5) odpalal i dzialal bez zarzutu przez nastepne kilka tygodni
wczoraj przy probie odpalenia po raz kolejny probowal zaskoczyc i po chwili pracy zaczal sie dusic a z wydechu zaczelo sie kopcic a nastepnie "wylalo się trochę plynu z rury wydechowej" (nie wiem czy to paliwo czy woda?), po zgaszeniu ponownym odpaleniu i przejechani kilku km wszystko wrocilo do normy
do wczoraj specjalnie sie tym nie martwilem... po rozmowie z mechanikiem wskazal na kilka mozliwych usterek jednak nie byl pewien ostatecznej diagnozy...i kazal jezdzic jesli nie jest to sytuacja o charakterze ciaglym...
jednak od wczoraj zaczalem sie martwic... z racji, iz ja nie znam sie specjalnie na samochodach mam pytanie czy ktos mial podobne problemy i sobie poradzil?
nie chcialbym narazac sie na niepotrzebne koszty wiec próbuje zasiegnac jezyka, co w pierwszej kolejnosci sprawdzic, gdzie moze byc problem? (jeden z potencjalnych problemow zostal juz wyeliminowany, tzn. wymiana swiec...nic nie pomoglo i po wymianie sytuacja co jakis czas nadal sie powtarza)
Przemo_ibiza
Świeżak
Samochód: Seat Ibiza 1.4 KAT 2003r
Odp: gasnie podczas odpalenia seat leon 1.6 benzyna 2002 r.
«
Odpowiedz #1 -
Poniedziałek, 27.06.2016, 09:46:46 -
NIEPRZECZYTANA
»
Witam,
mam taki sam problem tylko że z Seatem Ibizą 1.4 KAT z 2003r. wszystko gra tylko co jakiś czas obecnie od wymiany rozrządu stało się to 2 razy a minęło około 2 tygodnie. Sprawdzałem u elektryka stacyjkę, błędów nie ma, pompa paliwowa nowa, przymierzam się do rozrusznika może on to powoduje. Przyłączam się do prośby kolegi może ktoś coś wie więcej?
guzik87
Świeżak
Samochód: seat leon 1.6 benzyna 2002 rok
Odp: gasnie podczas odpalenia seat leon 1.6 benzyna 2002 r.
«
Odpowiedz #2 -
Piątek, 08.07.2016, 18:51:27 -
NIEPRZECZYTANA
»
dobra, wiec sprawa wyglada tak ze fura padła...tzn któregos dnia nie odpaliła i juz...przy probie rozrusznik krecil i w momencie kiedy silnik powinien zaskoczyc nie robił tego i gasł, teraz stoi na warsztacie...przeskanowany zero błędów, posprawdzali i okazało się że kompresja na każdym z cylindrów jest poniżej 5, zrobili probe olejowa cos tam pomajstrowali i narazie odpala normalnie, maja jeszcze sprawdzic cewki i swiece ale do konca nie sa przekonani czy nadal wszystko będzie ok ich zdaniem problem z iskra, ktos ma jakies pomysly?bo jak znam zycie wyjade z warsztatu piec razy odpali a za szostym znowu padnie...
Strony: [
1
]
Do góry
Drukuj
Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Benzyna & LPG
»
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Tematyczne
-----------------------------
===> Ubrania klubowe
===> Ramki klubowe
===> Naklejki klubseata.pl
===> Kalendarze, kubki, flagi klubowe
===> Plakietki i breloki klubowe
=> Spotkania i zloty lokalne
===> Historia Marki