Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gasnie podczas jazdy właczaja sie wentylatory i kontrolki  (Przeczytany 3206 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mariusz198918 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT LEON 1.9tdi

« Piątek, 08.01.2016, 15:47:11 - NIEPRZECZYTANA »

Witam może ktoś juz miał taki problem i podzieli sie informacjami .Problem występuje w seacie leonie 2006r 1,9tdi 250tys km problem wystąpił już około 7razy Podczas jazdy auto gaśnie przed gaśnięciem niema żadnych objaw typu spadek mocy czy szarpanie po prostu ucina na raz na desce kontrolnej wyskakuje kontrolka trakcji ciśnienia w oponach świece żarowe abs do tego włączają się wentylatory i wskazówka temperatury spada na zero pomimo iz auto jest nagrzane do 90 ,auto postoi 10min czasami nawet i 5h i problem przechodzi normalnie odpala bez problemu .Auto bylo u 2 mechaników jeden z nich stwierdził ze pompa paliwowa się wl wymienił przekaźnik na  zastępczy  spr pompę ale auto nadal nie odpaliło po podpięciu do komputera zero błędów, po jakimś czasie samo z siebie znów zaczęło działać.Dzis mnie znów spotkał ten problem podczas jazdy zgasło wentylatory sie włączyły i  kontrolki , temperatura  spadła na zero, odczekałem okolo15min po włączeniu zapłonu nie bylo słychać wentylatorów  a wskaźnik temperatury wskoczył na 90  przekręciłem auto zapaliło .Wyciągnąłem bezpieczniki sprawdziłem ich stan ale  co dalej robić z tym ?? Problem sie zacznie jak auto zgaśnie na autostradzie 400km od domu i co wtedy będę czekał az zachce mu sie jechać??   Moze ktos cos mi doradzi nakieruje gdzie szukac??
« Ostatnia zmiana: Sobota, 09.01.2016, 15:14:40 wysłane przez mariusz198918 » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Piątek, 08.01.2016, 19:53:30 - NIEPRZECZYTANA »

nie wiem co to za leon - profil nie wypelniony
przekaznik 109 sprawdzony?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
mariusz198918 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT LEON 1.9tdi

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 01.02.2016, 18:19:10 - NIEPRZECZYTANA »

Rozglądałem sie za takim przekaźnikiem 109 ale  nie znalazłem jest to leon z 2006r

Napisano: Sobota, 09.01.2016, 15:27:31

Ponawiam temat  moze ktos cos doradzi
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Gasnie podczas jazdy właczaja sie wentylatory i kontrolki
Skocz do: