+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Seat Ibiza 2007 1.4 TDI ciężko odpala na rozgrzanym
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Seat Ibiza 2007 1.4 TDI ciężko odpala na rozgrzanym  (Przeczytany 1631 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Molek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza III 6l 2007r 1.4 TDI 80KM

« Wtorek, 26.07.2016, 13:33:38 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Temat był poruszany nie raz, lecz żaden nie odzwierciedla moich problemów. Wiem, że dostanie mi się strasznie, bo zalałem paliwo z baniaka od znajomego. Zazwyczaj zalewałem od niego, ale nie było problemu, ale ostatnio dzień po zalaniu pojechałem w trasę i zaczęły się problemy. Zaczęły migać świece żarowe i zapalił się check engine, auto straciło moc i strasznie telepało silnikiem. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu problem ustąpił, ale pojawiał się cały czas, aż w końcu autko stanęło i nie mogłem odpalić. Dolałem do paliwa 13l vervy (moja kolejna głupota) i jakoś dojechałem do domu. Mechanik na drugi dzień przyjechał i podpiął pod Delphi i pokazało jakieś problemy z pompowtryskami. Pierwsze co zrobiłem to zlałem całe paliwo, które było mętne prawie jak mleko. Wlałem nitro diesla+ oraz STP do czyszczenia pompowtrysków, oraz wymieniłem filtr paliwa. Aktualnie jak jadę ok. 10km to błąd włącza się około 3-5razy, a gdy silnik rozgrzeje się do 90 stopni to odpala za 3-4razem.

Seat Ibiza 1.4 TDI 2007r 80KM BMS

Seat Ibiza 6l1
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Seat Ibiza 2007 1.4 TDI ciężko odpala na rozgrzanym
Skocz do: