+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» airbag
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: airbag  (Przeczytany 7209 razy)
Shizo
Gość

« Sobota, 15.10.2005, 20:05:39 - NIEPRZECZYTANA »

Przeżył ktoś wymianę poduszki w kierownicy albo taśmy? Wiem że to trochę jak zabawa z niedźwiedziem ale poszła mi taśma od airbagu albo przewód przy taśmie i coś trzeba z tym zrobić. Na razie odłaczyłem kontrolkę poduszek bo mnie wkurza i nagrzewa sie mocno. Nie wiecie czy można zmusic sterownik do obsługi tylko airbagu pasażera (o własne bezpieczeństwo nie zabiegam) czy muszą byc nieczynne obydwie?
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #1 - Piątek, 22.02.2008, 10:52:01 - NIEPRZECZYTANA »

Odświeżę temat z lekką zmianą wątku: Jak najprościej sprawdzić podłączenie Air Bag`ów i ich prawidłowe działanie?
Wczoraj znajomy miał wypadek - uderzył czołowo w inny pojazd i żadna z 2-óch poduszek nie wystrzeliła...  :o
Na szczęście nikomu nic poważnego się nie stało (jedynie autka do kasacji) - zaistaniała sytuacja skłoniła mnie do pewnych refleksji i stąd wynikają moje pytania: W jaki sposób sprawdzić czy poduszki są sprawne? Czy były już wystrzelone i wymienione? Czy nie mamy w tym miejscu na przykład zwykłej zaślepki, bo takie sytuacje też się zdarzają? Domyślam się, że można to zweryfikować poprzez podłączenie do komp. ale czy są jakieś inne sposoby żeby chociaż upewnić się, że poduszka powinna w razie potrzeby zadziałać?  :-\

Z góry dziękuje za informacje
Pozdrawiam

Shizo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Corolla E12 2.0 D4D 116KM 2004r / była... Cordoba SX '96

« Odpowiedz #2 - Piątek, 22.02.2008, 11:01:13 - NIEPRZECZYTANA »

pod VAG napewno przekonasz się czy jest sterownik poduszek i czy są jakieś błędy.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #3 - Piątek, 22.02.2008, 12:24:06 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Shizo
pod VAG napewno przekonasz się czy jest sterownik poduszek i czy są jakieś błędy.
Co jeszcze nie oznacza że są sprawne. Różnie ludzie kombinują.

daniels81
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 22.02.2008, 12:37:08 - NIEPRZECZYTANA »

Najprościej będzie poprosić kogoś kto ma Vaga żeby sprawdził czy są ok, jak nie wywali błąd, u mnie nie ma poduszki od kierowcy i raz że świeci się kontrolka dwa są błędy, jak się dowiedziałem jak jedna jest niesprawna lub odłączona to jest wielkie prawdopodobieństwo że druga też nie zadziała nawet jeżeli jest sprawna, poprawcie mnie jeżeli się myle...
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #5 - Piątek, 22.02.2008, 14:13:02 - NIEPRZECZYTANA »

najpier VAG a pozniej sprawdzic czy ta podyszka naprawde sie tam znajduje

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #6 - Piątek, 22.02.2008, 14:29:44 - NIEPRZECZYTANA »

Przy poduchach nie radzę nadużywać VAGa. Chyba nie darmo wyskakuje okienko informacyjne. To moduł do którego nie powinno się zaglądć bez wyraźnej konieczności. Sprawdzić i jak jest OK to nie bawić się w cotygodniowe testy.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» airbag
Skocz do: