Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: System Powiadomienia Sms Albatross  (Przeczytany 16953 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #15 - Czwartek, 28.06.2007, 13:36:25 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "dominator"
ale działa tez w abonamencie  
to niczego nie zmienia...
Liczy sie tylko operator i jego obciazenie w taki dzien...

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
dominator
Gość

« Odpowiedz #16 - Czwartek, 28.06.2007, 15:35:25 - NIEPRZECZYTANA »

moze i tak ale jestem zadowolony :ok:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 28.06.2007, 15:44:53 - NIEPRZECZYTANA »

moze i tak ale jestem zadowolony  
i o to chodzi :)

Mi sie w tym podoba ze nie trzeba zewnetrznego telefonu tylko karta idzie od razu w centralke.
Dodatkowy akumulator jest podlaczony do ladowania?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #18 - Czwartek, 28.06.2007, 17:00:56 - NIEPRZECZYTANA »

Dodam jeszcze dla zasady , że w czasie dużych burz również, zmniejszany jest zasięg nadajników.
Z ciekawostek - nie parkuj w Kalwarii Zebrzydowskiej - bo tam w centrum nie ma zasięgu :P

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

corass
Użytkownik

Samochód: Toledo II, 2000, ASV

« Odpowiedz #19 - Czwartek, 28.06.2007, 20:46:51 - NIEPRZECZYTANA »

sms dochodzi w przeciagu kilku sekund bez wzgledu na to czy ja jestem krakowie a samochod w poznaniu, nie ma róznicy, infrmacja jest natychmiastowa i konkretnie sprecyzowana , moze byc nawet wyłana do 4 osób!!! :ny:  :ny:  :ny:

ale ja nadal nie uzyskałem odpowiedzi czy testowałeś ten system. Nie mówie o zapewnieniach sprzedawcy czy opiniach kogoś. Takie coś warto sprawdzić, tak dla zasady:)

dominator
Gość

« Odpowiedz #20 - Piątek, 29.06.2007, 07:18:56 - NIEPRZECZYTANA »

tak testowałem, teraz mam to u siebie i działa bardzo dobrze :ok:
marmax3 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była: Cordoba '97 1.4 AEX, Jest: Citroen C4 Picasso 1.6 VTi

« Odpowiedz #21 - Piątek, 29.06.2007, 08:20:48 - NIEPRZECZYTANA »

tak testowałem

A opowiedz dokładniej jak testowałeś! No bo chyba nie prosiłeś kogoś o kradzeż swojego auta? Przychodzi mi na myśl jedynie sposób z wręczeniem znajomemu kluczyków i sprawdzeniu czy jakis powiadomienie dojedzie... Ale ... Przecież jak ty wsiadasz i odjeżdżasz - to też powinien w tym momencie przychodzić do Ciebie SMS - a to już by było bez sensu. Chyba, że jest w aucie jakiś pstryczek elektryczek (to wspominiane przez Ciebnie autoryzowane wejście do auta), którego niewciśnięcie powoduje uruchomienie powiadamiania.
Pytanie dodatkowe - jak testowałeś (o ile testowałeś) lokalizację ??
dodatkowa opcja jest tez lokalizacja auta w oparciu o siec gsm kazdego operatora, w warszawie jest bardzo dokładana

Przecież operatar na dzień dobry każdemu nie powie gdzie aktualnie jest dana karta SIM - chyba że jest to jakiś system "poza operatorami" - typu masz stronę internetową, logujesz się a tam masz podaną lokalizację. Oglądałem kiedyś program motorvision na TVN Turbo o takich lokalizatorach w oparciu o kart GSM - i niestety ich dokładność nie była zadowalająca (kilkaset metrów maksymalnego błędu w mieście oznacza ... nieodzyskanie auta!). No i jeszcze taka ciekawostka - tunele i podziemne garaże - niestety w ogóle auto "znikało" z mapy....
No i pytanie ostatnie - ile to to bierze prądu?
Pytań i wątpliwości dużo - ale nie dziw się - dobre zabepieczenie autka to poważna sprawa.

Cordoba: Yaris Verso: Citroen C4 Picasso:
dominator
Gość

« Odpowiedz #22 - Niedziela, 01.07.2007, 15:23:19 - NIEPRZECZYTANA »

to jest tylko powiadomienie sms z kilkoma opcjami jezeli bedzie ktos chciał miec gps to okey jest bardzo dokladny, mi chodzi tylko i wyłacznie o informacje o samochodzie i włamaniu, mam ac wiec auta szukac nie musze a dodatkowo mam znizke w ac w pzu za to urzadzenie :ok:  lokalizacja to tylko opcja w tym urzadzeniu... z której nie korzystam a jezeli nie jest to dokładna to lepiej wiedziec chyba ze auto jest w poznaniu a nie nad mor :chytry: zem..
marmax3 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była: Cordoba '97 1.4 AEX, Jest: Citroen C4 Picasso 1.6 VTi

« Odpowiedz #23 - Poniedziałek, 02.07.2007, 08:54:33 - NIEPRZECZYTANA »

mi chodzi tylko i wyłacznie o informacje o samochodzie i włamaniu

tak testowałem, teraz mam to u siebie i działa bardzo dobrze

Z tych dwóch wypowiedzi wynika, że dałeś komuś się włamać do swojego auta - no bo jak inaczej testowałeś....
a jezeli nie jest to dokładna to lepiej wiedziec chyba ze auto jest w poznaniu a nie nad morzem..

A co to da?? Jeśli lokalizacja byłaby ok - to bym auto sam znalazł i zadzwonił na policję, a tak - kilkaset metrów - to w obszarze jakiegoś blokowiska bez garaży jeszcze można poszukać, ale już wystarczy, że będzie kilkadziesiąt garaży, albo parę hal - a auta nie odzyskasz.

Cordoba: Yaris Verso: Citroen C4 Picasso:
dominator
Gość

« Odpowiedz #24 - Czwartek, 05.07.2007, 08:14:57 - NIEPRZECZYTANA »

tak testowałem była symulowana próba wlamania, a co do lokalizacji to tylko jedna z opcji... :czytaj:

[ Dodano: 2007-07-05, 16:44 ]
słuchajcie to jest naprawde super urzadzenie, jak bedzie ktos chciał moge zademonstrowac w warszawie jak chcecie :los: :czytaj:

[ Dodano: 2007-07-19, 08:27 ]
no i system sie sprawdził zostawiłem samochod na ochocie i poszedłem coś zalatwic dostałem sms o alarmie i potem do mnie auto zadzwoniło i sie okazało ze ktos go chciał otworzyc, złodziei przepedziłem... :test:
Endriu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #25 - Poniedziałek, 07.07.2008, 03:37:26 - NIEPRZECZYTANA »

Nie obraź sie ale piszesz tak jakby Ci dali kase za rozpromowanie tego urządzenia  :-\  swego czasu pracowalem przy podobnym "wynalazku" tylko ze tamto opierało sie własnie na komunikacji GPS a przy pomocy GSM to tylko nadawało sygnał co gdzie i kiedy smsem własnie.Z firmy odszedłem w fazie testów wiec nie wiem co sie dalej z tym stało..a mogłem skubnąc z jedno i ze szwagrem w piwnicy cos podziałac :)

"Odważni nie żyją wiecznie.Ostrożni nie żyją w ogóle"
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» System Powiadomienia Sms Albatross
Skocz do: