Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne bulgotanie na postoju  (Przeczytany 3005 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mariusz1.4
Gość

« Niedziela, 21.05.2017, 22:06:36 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Od jakiegoś czasu mam dziwne bulgotanie od strony silnika. Zawsze można tego dostrzec po przejechaniu minimum te 5kilometrów i tylko na postoju, nie wiem czy jest to związane z temperaturą silnika. To zjawisko mogę przerwać poprzez wrzucenie/wyrzucenie biegu, bądź jakiś ruch kierownicą.
Ponoć może to być łożysko lub jakiś wężyk od wspomagania.
Sądzę, że łożysko ponieważ mam też opory z wrzuceniem biegu, a mianowicie przy każdej próbuje wrzucenia biegu nie opór i głuchy krótki dźwięk. Tylko gdy auto się toczy na wciśniętym sprzęgle to można powiedzieć, że biegi jak na maśle :D

Pacjent: Ibiza 1.4 TDI (AMF) 2005

Napisano: Czwartek, 17.11.2016, 19:50:31

W związku iż problem nadal występuje dodam, że płyn do wspomagania nie ubywa i jest ciągle w nominalnym poziomie. Maglownica bez wycieków. Teraz już wystarczy przejechać nawet 500metrów. Aktualnie mam wybitą poduszkę skrzyni biegów, ale ona chyba nie jest tego przyczyną. W aucie jest wspomaganie elektrohydrauliczne.
Nagrałem film przedstawiający problem https://youtu.be/q0bH228Gfeo
Proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 21.05.2017, 22:11:00 wysłane przez Mariusz1.4 » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Dziwne bulgotanie na postoju
Skocz do: