+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Rozrząd w Toledo 1.9 TDI afn 110km 1999r
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozrząd w Toledo 1.9 TDI afn 110km 1999r  (Przeczytany 3031 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiecho Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo, 1999, 1.9 TDI

« Czwartek, 04.10.2018, 10:16:03 - NIEPRZECZYTANA »

Witajcie

W niedzielę zakupiłem seacika, który na dobrą sprawę jest moim pierwszym samochodem na poważnie. Jest w nim trochę do zrobienia, a przede wszystkim chce wymienić rozrząd i tu pojawia się pytanie: czy wymienić cały komplet z pompą wody czy nie? Jak rozpoznać czy pompa również nadaje się od wymiany i gdzie najlepiej kupić części?

Tak jakoś w życiu wyszło, ze dużo jeździłem samochodami z racji wykonywanego zawodu, ale nie musiałem się interesować mechanika, bo firmowe...
Wśród znajomych u mnie brak dobrego magika, więc pomocy merytorycznej muszę zaczerpnąć u was.

Jeszcze gdyby ktoś wiedział gdzie w Gliwicach znajdę godnego zaufania mechanika to będę bardzo wdzięczny ☺️

Pozdr
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #1 - Sobota, 06.10.2018, 07:41:28 - NIEPRZECZYTANA »

1999 to na pewno AFN a nie AHF lub ASV? Bo AFN był w pierwszej generacji Toledo i jego niby produkowali do 1998 (chociaż są "rodzynki" z 1999) i tam pompa wody nie jest na rozrządzie. W AHF / ASV pompa wody jest na rozrządzie, więc pasowałoby wymienić.

Kiecho Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo, 1999, 1.9 TDI

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 22.10.2018, 16:23:31 - NIEPRZECZYTANA »

irocket dzieki bardzo  za pomoc  :pub: dużo ostatnio było na głowie i nie miałem czasu wejść na forum, ale sprawdziłem i jest tak jak mówisz - AHF.

Dzisiaj odstawiłem do mechanika  :)

Jakby ktoś miał problem z określeniem wersji swojego silnika to pod dywanem w bagażniku jest naklejka.

Pozdr
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Rozrząd w Toledo 1.9 TDI afn 110km 1999r
Skocz do: