Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: centralny zamek nie otwiera i nie zamyka z pilota  (Przeczytany 5960 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jakubd1981 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: altea 2006 1.9tdi bxe

« Środa, 17.02.2016, 14:37:13 - NIEPRZECZYTANA »

Hej Jestem tu nowy i chyba napisalem w dobrym dziale.
Posiadam seata altea 2006 rok 1.9tdi. Mam problem z centralnym zamkiem. Z pilota auto nie otwiera się i nie zamyka chociaż dioda w pilocie mruga. Z kluczyka auto otwiera tylko drzwi kierowcy. Po otwarciu musze szybko włożyć kluczyk do stacyjki i przekrecić w pozycję zapłonu żeby nie włączył się alarm. Póżniej wciskając przycisk na środkowej konsoli otwieram pozostałe drzwi. A jak zamykam z kluczyka to zamyka wszystkie drzwi. Oczywiście przy otwieraniu jak i zamykaniu z kluczyka kierunkowskazy sygnalizują mrugnieciem.
Pomocy.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 12.04.2016, 06:43:12 - NIEPRZECZYTANA »

Do sprawdzenia zamek w drzwiach kierowcy i przewody w przejściu drzwi->auto. Kluczyk trzeba spróbować zakodować, jeżeli nie będzie chciał się zakodować to najpierw przelutować a później kodować.

marcisnu15 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1997 1.6 benzyna z LPG

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 25.04.2016, 14:25:13 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Mam problem z centralką w cordobie z 1997r. Zamek po przesunięciu tego przełącznika działa jak na filmie i otwiera drzwi(wszystkie). Niestety działa tylko jeśli przesunę to ręcznie (jeśli otworzę drzwi kluczem to otwierają się tylko jedne, a z pilota żadne). Dodatkowo Zamek nie zamyka drzwi ani z klucza ani nawet po ręcznym  przesunięciu przełącznika.
https://youtu.be/HA0fSqdzdv4
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» centralny zamek nie otwiera i nie zamyka z pilota
Skocz do: