+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zapalają się kontrolki EPC, ABS, gaśnie. Seat Leon 1M
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapalają się kontrolki EPC, ABS, gaśnie. Seat Leon 1M  (Przeczytany 3534 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
xman1916 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon 1M, 2002, 1,6 16V

« Środa, 03.02.2016, 15:30:31 - NIEPRZECZYTANA »

Witam! Przeszukałem forum i nie znalazłem odp na mój przypadek. Jeśli gdzieś to jest z góry przepraszam za moją nieuwagę. Seat Leon 1M 2002, 1,6 16V KOD: AZD. Podczas jazdy mam czasami tak, że zapala się kontrolka EPC i ABS. Szczególnie jak wpadnę w dołek. Po chwili gasną. Przy hamowaniu czasem zapala się kontrolka ABS i po chwili gaśnie. Co raz częściej zdarza się jednak tak, że wpadnę w dołek, zapala się EPC i ABS a po chwili świeci się już cała tablica samochód gaśnie. Resetuje się zegarek i przejechane kilometry. Radio też się wyłącza. Przekręcam stacyjkę na 0 i potem auto normalnie odpala. Na komputerze nie wyskakują błędy czujników ABS. Wyskoczył tylko czujnik położenia wałka i oczywiście to zrobiłem. Czasem po odpaleniu zapala się kontrolka ładowania i albo po paru sekundach gaśnie albo gaszę auto, odpalam i kontrolka się już nie świeci. Pomóżcie błagam!!!!!!
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Środa, 03.02.2016, 15:54:25 - NIEPRZECZYTANA »

sprawdz klemy i wszelkie masy silnika a nastepnie masy tablicy rozdzielczej pod kierownica
przydal by sie voltomierz wpiety np w bezpiecznik absu i sprawdzanie w czasie jazdy napiecia
vag powinien cos zanotowac, silnik, abs, zegary byly sprawdzane? wszedzie nic?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
xman1916 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon 1M, 2002, 1,6 16V

« Odpowiedz #2 - Środa, 03.02.2016, 16:13:51 - NIEPRZECZYTANA »

Klemy sprawdzałem. Mechanik mówił, że sprawdzał ale posprawdzam sam jeszcze. Dzięki za info.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zapalają się kontrolki EPC, ABS, gaśnie. Seat Leon 1M
Skocz do: