+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Tylne drzwi Altea XL
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tylne drzwi Altea XL  (Przeczytany 3411 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pączek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Altea XL, 2009, 1.9 TDI 105 KM

« Niedziela, 27.12.2015, 01:04:17 - NIEPRZECZYTANA »

Od jakiegoś miesiąca borykam się z problemem otwierania tylnych drzwi (Altea XL 2009r. 1.9 TDI). Zaczęło się od tylnych drzwi kierowcy a teraz doszło do momentu, że nie mogę od zewnątrz odtworzyć zarówno od kierowcy i pasażera. Drzwi oczywiście można otworzyć od wewnątrz. Cholernie upierdliwa sytuacja. Tak sobie myślę, że jeżeli byłaby to wina zamków to drzwi w ogóle nie można byłoby otworzyć? Może się mylę. Nosiłem się z zamiarem wymiany zamków ale do tego rocznika nie ma zamienników bynajmniej w Autolandzie i na Allegro. Pan z Allegro zaproponował mi oryginalny zamek ściągany z Czech czy Słowacji już nie pamiętam za 500 zł brutto. Sami wiecie, że odpuściłem. Nie wiem co mam robić i gdzie tego szukać. Czy miał ktoś z Was taki problem? Każda uwaga będzie cenna.
tchopz Mężczyzna
replikant ;)
Użytkownik

Samochód: Skoda Superb 2.0 TDI 170KM, Replika AC Cobra 2.9 V6 24v w budowie.

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 28.12.2015, 14:07:55 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam identyczny problem od kiedy żona wyjechała z garażu z otwartymi drzwiami i prawie je zostawiła w środku ;)

Przy czym problem z otwieraniem z zewnątrz pojawił się dopiero po przełożeniu gratów do nowych drzwi. Stare mimo, że pogięte działały ok. Także obstawiałbym cięgna, albo samą klamkę, a nie zamki. Zanim zamówisz części to zdemontuj boczek i obadaj sprawę.
U siebie jeszcze nie zaglądałem. Syn ma przynajmniej przypominajkę, że drzwi trzeba zamykać ;)

--->Karawan tchopza
Replika AC Cobra w budowie - http://tchopz-cobra.blogspot.com/
Pączek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Altea XL, 2009, 1.9 TDI 105 KM

« Odpowiedz #2 - Piątek, 01.01.2016, 23:42:05 - NIEPRZECZYTANA »

Na wstępie dzięki za odpowiedź i najlepsze życzenia w Nowym Roku :)  co do drzwi to wczoraj jak samochód postał na słońcu drzwi od strony kierowcy działały normalnie. Natomiast jak tylko pojeździłem to znowu ten sam problem. Muszę powiedzieć, że mam dość - śmieszna sprawa no ale czeka mnie rozbiórka drzwi. Jak się dobiorę to na pewno dam znać.

Fajna ta replika :)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Tylne drzwi Altea XL
Skocz do: