+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Pytanie o brzączący element w drzwiach
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o brzączący element w drzwiach  (Przeczytany 2673 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zapalator Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba 6L

« Niedziela, 07.12.2014, 16:58:51 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, jestem posiadaczem Cordoby 6L , 2004 rok, 1,4 75kM. Podczas słuchania muzyki, cały czas brzęczy mi jakiś element w drzwiach pasażera z przodu . Co to może być i jak się do tego dobrać i wyeliminować "wadę" która doprowadza mnie do szału :evil: . Dodam, że wcześniej ojciec jeździł i mu nie przeszkadzało bo nie słuchał głośniej muzyki  :o
k.100.pr Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: był Seat Cordoba SE 1.4 AEX 1997r. jest Ssangyong Tivoli 1.6 pb/lpg 2017r.

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 07.12.2014, 18:55:57 - NIEPRZECZYTANA »

Jeżeli chodzi o to co to może być, to na odległość ciężko coś powiedzieć. No chyba, że ktoś z użytkowników spotkał się z podobną usterką. Jeżeli ktoś modyfikował drzwi pod kątem nagłośnienia, to podpowie, które elementy mogą wpadać w wibracje. Ja mogę podrzucić zdjęcia wnętrza drzwi oraz mechanizmu szyb i mocowania klamki. Spróbuj zlokalizować miejsce, z którego dochodzi ten hałas i po zdjęciach może wywnioskujesz, który element lub część za to odpowiada. Może to być mechanizm od szyb, lub cięgna od klamki wewnętrznej, słabe mocowanie głośnika, folia zabezpieczająca. Możliwości jest wiele. Pewnie i tak będzie trzeba zdemontować boczek, to i zdjęcia będą pomocne. Na zdjęciu są drzwi kierowcy, ale to nie ma znaczenia, ważna jest ich budowa.

Seat Cordoba sprzedany...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Pytanie o brzączący element w drzwiach
Skocz do: