+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Brak prądu wewnątrz auta podczas jazdy
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Brak prądu wewnątrz auta podczas jazdy  (Przeczytany 3127 razy)
Vitaliss Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon

« Wtorek, 28.04.2015, 17:42:47 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
Dzisiaj wracając z pracy naglę zaświeciły się kontrolki: wykrzyknik, abs, i akumlator po czym wszystko wewnątrz auta zgasło. TZN całe podświetlenie deski, zegary przestały działać, radio, brak możliwości sterowania szybami oraz lusterkami. Poprostu wewnątrz auta brakło prądu. Zjechałem na bok, zgasiłem silnik. Po ponownym ruszeniu po kilku metrach jazdy to samo. Jazdę kontynuowałem. Co jakiś czas na pare sekund wszystko wracało do normy a potem znowu to samo.

Co może być przyczyną?   
Klik218 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon I 1,6Mpi 2004r

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 28.04.2015, 18:09:59 - NIEPRZECZYTANA »

jakieś bezpieczniki,przekaźniki?
Vitaliss Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Środa, 29.04.2015, 19:25:47 - NIEPRZECZYTANA »

posprawdzane, wszystko tam gra. Wydaje mi się, że to jakieś przebicie gdzieś. Przed chwilą chciałem wjechać autem do garażu. Przekręciłem kluczyk i po chwili spaliło obie przednie żarówki. Kierunki i tył sprawny.

Napisano: Wtorek, 28.04.2015, 20:57:03

zauważyłem dokładnie kiedy zachodzi cała sytuacja. Uruchamiam silnik i gdy osiągnie dokładnie 2tys obrotów odcina prąd wewnątrz. Nawet podczas postoju, gdy przygazuję i wskazówka wskaże 2tyś bym i wszystko gaśnie. Gdy zgasze silnik i odpale ponownie po kilku sekundach wszystko jest już ok. Prądu nei odcina. Dodam jeszcze, że nie mam świateł. Została jedna postojówka. Bezpieczniki nie przepalone, żarówki nie przepalone. Jestem w czarnej dziurze. Co może być przyczyną tego wszystkiego? Gdzie zacząć poszukiwania usterki?
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #3 - Środa, 29.04.2015, 19:35:51 - NIEPRZECZYTANA »

Spróbuj zmierzyć jakie napięcie panuje w instalacji przy przekroczeniu 2000 rpm, może regulator napięcia w alternatorze padł

Vitaliss Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Środa, 06.05.2015, 18:24:59 - NIEPRZECZYTANA »

Jest diagnoza. Brak ładowania na akumulatorze. Winny i alternator.

Napisano: Czwartek, 30.04.2015, 12:44:22

Z ładowaniem sprawa załatwiona. Ale pozostał problem ze światłami. Brak świateł do jazdy. Święcą tylko postojówki, długie i przeciwmgielne. Bezpieczniki ok. Nie mam już pomysłu gdzie szukać przyczyny. Ktoś coś podpowie? MOże być winny włącznik?
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Brak prądu wewnątrz auta podczas jazdy
Skocz do: